Kesätyyliä töihin

Hellepäivät innostivat vähentämään vaatetusta. Silti töihin ei voi pukeutua miten tahansa, jos haluaa säilyttää työuskottavuuden.

Kokosin joitakin hyviä esimerkkejä siistiin sisätyöhön eli toimistoon tämän kesän muodista.

työasut-kesäksi-4

Siisti mekko sopii loistavasti toimistopäivään. Jos mekossa on hihat, silloin ei tarvitse miettiä mahdollisesti roikkuvia alleja. Väreissä ja kuoseissa on nyt vaihtoehtoja (vasemmalla ja keskellä).

Halutessaan suoralinjaiseen mekkoon voi kietaista vyön merkkaamaan vyötäröä (vasemmalla ja oikealla). Muista kuitenkin, että mekon värityksestä poikkeava vyö antaa lyhentävän vaikutelman.

Jos joudut liikkumaan työhuoneestasi pitkin toimipistettä, mekon taskuun voi sujauttaa puhelimen. Leveälanteinen välttää lention kohdalla olevia taskuja (keskellä).

Paitapuku on klassikoiden klassikko. Jos pääntie uhkaa jäädä liian avoimeksi, alle on syytä pukea toppi (oikealla).

Mekkojen helman pituus ulottuu polven tuntumaan.

työsut-kesäksi-2

Hieman polven yläpuolelle ulottuva hame ja valkoinen paita – työvaatetuksen klassikot ovat taas muotia. Jos ylösnapitettu paita tuntuu ahdistavat, avaa nappi tai kaksi (vasemmalla).

Kevyestä kankaasta tehty hihaton  kotelomekko sopii töihin, jos käsivarret ovat timmit. Jos niissä on toivomisenvaraa, ohut neuletakki täydentäisi mekon (keskellä).

Housuhame, tuo 90-luvun hittivaate, on taas täällä. Pohjepituisena se on huippumuodikas, mutta vaatii käyttäjältä pituutta. Polvipituisena se sopii myös lyhyelle. Ohut neule täydentää rennon uskottavaa työasua (oikealla).

työhön

Hulmuavat helmat ovat mitä parhaimpia istumatyöhön, koska leveää helmaa ei tarvitse nostella, ettei vaate menisi pussille istumisesta.  Jos vyötärö on kapea, sitä kannattaa tuoda esille (keskellä ja oikealla). Jos taas siihen on kerääntynyt hieman ylimääräisiä senttejä, vyötärön suorempi linja on armeliaampi (vasemmalla).

Kevyt jakku on hyvä lisä, jos käsivarret kaipaavat peittoa tai toimiston ilmastointi pitää työpisteen viileänä (oikealla).

työasut-kesäksi-3

Vajaamittaiset hihat keventävät asun kesäpäivään sopivaksi. Jotta kokonaisuudesta ei tule liian synkkä, mustaan hameeseen voi yhdistää värikkään yläosan (vasemmalla).

Neuletunika, jossa on lyhyet hihat, toimii töissä, mutta istuttaessa kapealinjaisen tunikan helmaa kannattaa nostaa, jottei vaate veny. Hoikalle tällainen neuletunika on hyvä, mutta leveälanteinen unohtaa tämän (keskellä).

Ohuesta kankaasta tehdyt leveähköt housut ovat suurta muotia maailmalla. Jos reidet ovat paksut, leveähköt housut ovat armeliaammat kuin kapeat. Hihaton yläosa vaatii edustuskelpoisia käsivarsia – tai neuletakkia täydennykseksi (oikealla).

työasut-kesäksi

Kesä innostaa kuosien käyttöön. Hulmuava kukkahame saa työuskottavuutta askeettisen yläosan ansiosta (vasemmalla).

Kukkapuseron raamittaa puseron väritykseen sopiva liivi (keskellä).

Samasta kankaasta tehdyt housut ja paita saavat kokonaisuuden näyttämään haalarilta, mutta on selvästi järkevämpi kuin haalari (ainakin naistenhuonekäynnit ovat helpompia) (oikealla).

Kaisa

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *