Naiselo 45+
Naiselo 45+

Kevääksi kevyttä

Säätiedotus lupailee lämpimämpiä säitä. Voimme vähitellen luopua untuvatakeista ja katsastaa kevyttä kevättakkia.

Kauden takkimuoti on kivan pelkistettyä. Ainakin minun silmääni miellyttävät yksinkertaiset ja linjakkaat takit, joissa yksityiskohdat ovat harkittuja.

Klassinen malli ja laadukas kangas pidentävät takin elinikää. Sellaiseen ei kyllästy niin nopeasti kuin johonkin muodin ”kermavaahto”-malliin.

Toisaalta joskus on kiva repäistä ja ostaa muunkin värinen takki kuin musta, tummansininen tai vaalea. Olisiko nyt värikkään vai ruudullisen takin vuoro? Tai peräti kukkakuosinen? Sellaisessa vaatteessa ainakin erottuu massasta.

Polven tuntumaan ulottuvat takit ovat käytännöllisiä lyhyehkölle, koska pohjepituinen tai jopa sitä pidempi takki saisi lyhyen näyttämään vieläkin lyhyemmältä.  Lisäksi pitkät takinliepeet jäävät helposti auton oven väliin tai pyyhkivät lattioita portaita laskeutuessa.

Sitä vastoin kookkaalla naisella pitkä takki voi näyttää todella upealta, ja mittasuhteet oikealta.

Maltillisesti kapealinjaisuus antaa pidentävän vaikutelman. Tässä tietenkään pidä mennä liiallisuuksiin, koska alle on tarkoitus laittaa yleensä muutakin kuin trikoopusero. Viime vuosien kuoritakkimaiset, ultrakevyet takit eivät vieläkään poistu. Ne ovat huolettomia, eivät juurikaan rypisty. Usein nämä mallit ovat suhteellisen väljiä, jotta alle voi pukea vähän tuhdimpaakin välikerrosta, esimerkiksi kevytuntuvajakun.

Aikoinaan vaatekaupassa oli selvä välikausitakkisesonki, jolloin ostettiin talvitakkia kevyempi ja poplaria tuhdimpi takki. Viime vuosikymmeninä tuo sesonki on lyhentynyt ja jonakin vuonna jopa jäänyt väliin, kun olemme siirtyneet suoraan topasta toppiin.

Kaisa

Kuvat

1. Räyhäkästä kukkakuosia, Baum und Pferdgarten

2. Linjakasta ja pohjepituista pitkälle, by Malene Birger

3. Kuoritakkimainen on huoleton kaveri, Nybro

4. Kankaan struktuuri antaa takille kivan ilmeen, Mark Tan

5. Yksinkertainen malli tekee oikeutta ruutukuosille, Baum und Pferdgarten

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *