Kevätmuoti 2020 – mikä nyt on in?

Kevätmuoti 2020 on jo kaupoissa. Lue tästä muotitärpit ennen kuin ryntäät ostoksille.

A: Ajaton merihenkisyys on täällä taas. (Edit: oletko nähnyt kesäsesonkia ilman meriteemaa?)

B: Bleiseri tuttuna 1980-1990 -lukujen tyyliin eli aika suorana, olkapäitä korostavana, lantiopituisena ja yhä useammin 2-rivisenä. (Edit: eipä olisi kannattanut hävittää niitä 1980-1990 -lukujen bleisereitä)

Eikös tulekin mieleen 1990-luvun alku tästä bleiseristä? Broegger.

C: Chic boho, rento huolettomuus, ripaus 1970-luvun hippihenkisyyttä, kaftaaneja, kirjailuja ja kuosiyhdistelmiä. (Edit: siis kaikkea sekaisin ja usein aika mauttomasti)

Kaftaanit ja hippihenkisyys kuuluvat tähän sesonkiin. Lala Berlin.

D: Denim, vanha tuttu farkkukangas on jälleen muotia. Farkut ovat nyt leveälahkeiset. Farkkukankaasta tehdään myös mekkoja, hattuja, laukkuja, liivejä ja takkeja. (Edit: monille olisi armeliaampi ostaa ne vähän leveämmät farkut – ja olla jopa muodikas)

Denimiä ylhäältä alas. Munthe.

E: Erikoiset yhdistelmät: leveät pitkäthousut saavat kumppanikseen pohjepituisen mekon. (Edit: hyvä yhdistelmä, jos olet 2-metrinen. Muut älkööt vaivautuko)

Leveät pitkäthousut ja pohjepituinen mekko yhtä aikaa. Ihan kiva, jos olet todella pitkä. Broegger

F: Frilloja ja liehukkeita puseroissa, hameissa ja mekoissa antamassa naisellista ilmettä. (Edit: nyt kaikki rimpsuprinsessat kauppaan!)

Frillat rytmittävät mekkoa. Henrik Vibkov.

G: Glitter: Kiiltoa ja sähkettä niin koruissa kuin juhlavaatteissakin. (Edit: muista kuitenkin kohtuus)

H: Housut muodikkaimmillaan ovat leveähköt tai hyvinkin leveät. Kangas on kuitenkin kevyt, jolloin kokonaisuudesta ei tule liian raskas. Usein housuissa on myös prässit. (Edit: kaiva nyt kaapin kätköistä ne hilloamasi prässihousut)

Leveähköt prässihousut ovat jälleen in. Lala Berlin.

I: Isot neuleet, leveät housut, joilla luodaan muhkea, suora linja. (Edit: älä kuitenkaan tee itsestäsi tynnyriä)

Reilu neule. Munthe.

J: Jalkineet: yhä useammin niillä ”rikotaan” tyyli yhdistämällä tennarit vekkihameeseen, pistokkaat farkkuihin tms. (Edit: onko paluuta enää korkkareihin tennareiden jälkeen?)

K: Kietaisumalliset hameet ja mekot korostavat kurveja. (Edit: katso, ettei etukappaleiden muodostama v-pääntien kärki tule liian alas, jotta etukappaleet  eivät avautuisi kuin saluunan ovet)

Kietaisuvaatteet tuntuvat taas kivoilta. Mykke Hofmann.

L: Laatikkolinja näkyy neuleissa ja jakuissa (Edit: muista valita laskeutuvat kankaat tai neulokset, jottei lopputulos muistuta sumopainijaa)

Laatikkomaiset linjat ja wau-hihat. Broegger.

M: Mokka: 1970-luvun vaikutteet näkyvät esimerkiksi mokkahameissa ja -bleisereissä. Aito mokka on myös voitu korvata laadukkaalla jäljennöksellä. (Edit: jäljennös on siis öljypohjaista tekokuitua, siis muovia. Pitikös sitä muovia välttää?)

N: Nilkka- ja pohjepituudet ovat helmojen muodikkaimmat mitat. (Edit: jos kainostelet pohkeitasi, suosi pitkää helmaa, joka ulottuu hieman pohkeen paksuimman kohdan alle)

Pohkeen paksuimpaan kohtaan päättyvä helma vetää katseet pohkeisiin. Henrik Vibskov.

O: One color, yhtä väriä päästä varpaisiin, vain sävyt voivat vaihdella. Tehokasta. (Edit: voi olla tyylikästä tai tylsää)

P: Pallokuosi, tuo tuttu ikiklassikko on jälleen pinnalla. (Edit: jos mielestäsi keskivartalollasi liikaa senttejä, mieti muita kuoseja)

Q: Queen, illan kuningatar, tähti. Jos juhlitaan, se näkyy myös juhlavissa yksityiskohdissa, kankaissa, asusteissa. (Edit: kuningattareksi ei pääse puuvillatrikoovaatteilla. Arkivaate on arkivaate ja juhlavaate on juhlavaate – eli kyse on kahdesta eri asusta)

Juhlissa saa säihkyä. Morten Ussing

R: Ruudut, lähinnä klassisina variaatioina ilahduttavat kesäpukeutumista. (Edit: jos mielestäsi keskivartalolla liikaa senttejä, unohda ruudut)

Ruutuja, ruutuja. Henrik Vibskov.

S: Safari– ja viidakkohenkisyys: safarijakut, -hameet, hiekanväriset vaatteet, viidakkokuosit – kaikki ne vievät ajatukset kuumiin maihin. (Edit: tuntuu taas vaihtelulta)

T: Tupakka, hiekka ja latte-kahvi tulevat mieleen kesän ruskeista sävyistä. Ne tasapainottavat ja maadoittavat. (Edit: hyviä arkivärejä, jos käyttäjälle sopivat)

Latte-kahvin sävy edustaa kauden maltillista värimaailmaa. Hofmann Copenhagen

U: Upeat värit: koralli, pinkki, violetti, keltainen, oranssi, hehkuvat. (Edit: löydä oma muotisävysi iänikuisen mustan tilalle)

V: Viidakon kukat ja niiden vahvat värit ovat hyvä vaihtoehto yksivärisyydelle. (Edit: harjoittele vaikka puserolla värien ja kukkakuosien käyttöä)

W: Wau-yksityiskohta voi olla näyttävät hihat, neliömäinen pääntie, rypytys tms. (Edit: yksi wau riittää asukokonaisuuteen!)

Neliömäinen pääntie ja leveät hihat antavat ilmettä puuvillamekkoon. Lovechild 1979

X: X- eli tiimalasilinja korostaa vyötäröä. (Edit: miten taikoa vyötärö esiin, jos se katosi jo 20 kiloa sitten?)

Tänä keväänä korostetaan vyötäröä. Morten Ussing.

Y: Yhdistely: Samassa vaatteessa voi olla erilaisia kankaita ja neuloksia, ohuet saavat seurakseen paksun tai mattapintainen kiiltävän. (Edit: voi pelastaa simppelin asun – tai tuhota sen)

Kiiltoa ja mattaa, sileää ja ryppyistä – vastakohtia. Freay Dalsjö.

Z: ZZZ, unenomaiset pastellivärit ovat herkullisia ja tuovat mieleen lastenteatterin lavasteet (Edit: aikuisen naisen kannattaa miettiä, miten isoina pintoina suosii pastelleja, jotta hänet otettaisi vakavasti)

Pastellisävyjä, makeita vivahteita ja joskus myös ”pestyjä” vaaleanpunaisia. Designers Remix.

Å: Åkelta, mieheltä lainattua – lähinnä herraintyylinen liivi ja housupuku ovat kuin miesten vaatevalikoimista. (Edit: jotta lopputulos ei olisi liian miehinen, jokin pieni, naisellinen yksityiskohta pelastaa)

Ä: Äitien tyyliin eli jakku- ja housupukuja, naisellisia mekkoja – aivan kuten äitimme pukeutuivat aikoinaan. (Edit: uhka vai mahdollisuus?)

Aivan kuin äidillä joskus. Mark Kenly Domino Tan.

Ö: Överikokoiset korut, sellaiset, jotka näkyvät kauas, ihan kuin 1980-90 -lukujen vaihteessa.

Kaisa

Kommentit (2)
  1. Suurin osa vaatteista näyttää siltä, että.ne sopivat parhaiten variksenpelättimiksi. Osa suorastaan kammottavia, lähes kaikki mauttomia.

  2. Täysin samaa mieltä Helenan kanssa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *