Kevätmuoti 2020 – mikä nyt on in?

Kevätmuoti 2020 on jo kaupoissa. Lue tästä muotitärpit ennen kuin ryntäät ostoksille.

A: Ajaton merihenkisyys on täällä taas. (Edit: oletko nähnyt kesäsesonkia ilman meriteemaa?)

B: Bleiseri tuttuna 1980-1990 -lukujen tyyliin eli aika suorana, olkapäitä korostavana, lantiopituisena ja yhä useammin 2-rivisenä. (Edit: eipä olisi kannattanut hävittää niitä 1980-1990 -lukujen bleisereitä)

Eikös tulekin mieleen 1990-luvun alku tästä bleiseristä? Broegger.

C: Chic boho, rento huolettomuus, ripaus 1970-luvun hippihenkisyyttä, kaftaaneja, kirjailuja ja kuosiyhdistelmiä. (Edit: siis kaikkea sekaisin ja usein aika mauttomasti)

Kaftaanit ja hippihenkisyys kuuluvat tähän sesonkiin. Lala Berlin.

D: Denim, vanha tuttu farkkukangas on jälleen muotia. Farkut ovat nyt leveälahkeiset. Farkkukankaasta tehdään myös mekkoja, hattuja, laukkuja, liivejä ja takkeja. (Edit: monille olisi armeliaampi ostaa ne vähän leveämmät farkut – ja olla jopa muodikas)

Denimiä ylhäältä alas. Munthe.

E: Erikoiset yhdistelmät: leveät pitkäthousut saavat kumppanikseen pohjepituisen mekon. (Edit: hyvä yhdistelmä, jos olet 2-metrinen. Muut älkööt vaivautuko)

Leveät pitkäthousut ja pohjepituinen mekko yhtä aikaa. Ihan kiva, jos olet todella pitkä. Broegger

F: Frilloja ja liehukkeita puseroissa, hameissa ja mekoissa antamassa naisellista ilmettä. (Edit: nyt kaikki rimpsuprinsessat kauppaan!)

Frillat rytmittävät mekkoa. Henrik Vibkov.

G: Glitter: Kiiltoa ja sähkettä niin koruissa kuin juhlavaatteissakin. (Edit: muista kuitenkin kohtuus)

H: Housut muodikkaimmillaan ovat leveähköt tai hyvinkin leveät. Kangas on kuitenkin kevyt, jolloin kokonaisuudesta ei tule liian raskas. Usein housuissa on myös prässit. (Edit: kaiva nyt kaapin kätköistä ne hilloamasi prässihousut)

Leveähköt prässihousut ovat jälleen in. Lala Berlin.

I: Isot neuleet, leveät housut, joilla luodaan muhkea, suora linja. (Edit: älä kuitenkaan tee itsestäsi tynnyriä)

Reilu neule. Munthe.

J: Jalkineet: yhä useammin niillä ”rikotaan” tyyli yhdistämällä tennarit vekkihameeseen, pistokkaat farkkuihin tms. (Edit: onko paluuta enää korkkareihin tennareiden jälkeen?)

K: Kietaisumalliset hameet ja mekot korostavat kurveja. (Edit: katso, ettei etukappaleiden muodostama v-pääntien kärki tule liian alas, jotta etukappaleet  eivät avautuisi kuin saluunan ovet)

Kietaisuvaatteet tuntuvat taas kivoilta. Mykke Hofmann.

L: Laatikkolinja näkyy neuleissa ja jakuissa (Edit: muista valita laskeutuvat kankaat tai neulokset, jottei lopputulos muistuta sumopainijaa)

Laatikkomaiset linjat ja wau-hihat. Broegger.

M: Mokka: 1970-luvun vaikutteet näkyvät esimerkiksi mokkahameissa ja -bleisereissä. Aito mokka on myös voitu korvata laadukkaalla jäljennöksellä. (Edit: jäljennös on siis öljypohjaista tekokuitua, siis muovia. Pitikös sitä muovia välttää?)

N: Nilkka- ja pohjepituudet ovat helmojen muodikkaimmat mitat. (Edit: jos kainostelet pohkeitasi, suosi pitkää helmaa, joka ulottuu hieman pohkeen paksuimman kohdan alle)

Pohkeen paksuimpaan kohtaan päättyvä helma vetää katseet pohkeisiin. Henrik Vibskov.

O: One color, yhtä väriä päästä varpaisiin, vain sävyt voivat vaihdella. Tehokasta. (Edit: voi olla tyylikästä tai tylsää)

P: Pallokuosi, tuo tuttu ikiklassikko on jälleen pinnalla. (Edit: jos mielestäsi keskivartalollasi liikaa senttejä, mieti muita kuoseja)

Q: Queen, illan kuningatar, tähti. Jos juhlitaan, se näkyy myös juhlavissa yksityiskohdissa, kankaissa, asusteissa. (Edit: kuningattareksi ei pääse puuvillatrikoovaatteilla. Arkivaate on arkivaate ja juhlavaate on juhlavaate – eli kyse on kahdesta eri asusta)

Juhlissa saa säihkyä. Morten Ussing

R: Ruudut, lähinnä klassisina variaatioina ilahduttavat kesäpukeutumista. (Edit: jos mielestäsi keskivartalolla liikaa senttejä, unohda ruudut)

Ruutuja, ruutuja. Henrik Vibskov.

S: Safari– ja viidakkohenkisyys: safarijakut, -hameet, hiekanväriset vaatteet, viidakkokuosit – kaikki ne vievät ajatukset kuumiin maihin. (Edit: tuntuu taas vaihtelulta)

T: Tupakka, hiekka ja latte-kahvi tulevat mieleen kesän ruskeista sävyistä. Ne tasapainottavat ja maadoittavat. (Edit: hyviä arkivärejä, jos käyttäjälle sopivat)

Latte-kahvin sävy edustaa kauden maltillista värimaailmaa. Hofmann Copenhagen

U: Upeat värit: koralli, pinkki, violetti, keltainen, oranssi, hehkuvat. (Edit: löydä oma muotisävysi iänikuisen mustan tilalle)

V: Viidakon kukat ja niiden vahvat värit ovat hyvä vaihtoehto yksivärisyydelle. (Edit: harjoittele vaikka puserolla värien ja kukkakuosien käyttöä)

W: Wau-yksityiskohta voi olla näyttävät hihat, neliömäinen pääntie, rypytys tms. (Edit: yksi wau riittää asukokonaisuuteen!)

Neliömäinen pääntie ja leveät hihat antavat ilmettä puuvillamekkoon. Lovechild 1979

X: X- eli tiimalasilinja korostaa vyötäröä. (Edit: miten taikoa vyötärö esiin, jos se katosi jo 20 kiloa sitten?)

Tänä keväänä korostetaan vyötäröä. Morten Ussing.

Y: Yhdistely: Samassa vaatteessa voi olla erilaisia kankaita ja neuloksia, ohuet saavat seurakseen paksun tai mattapintainen kiiltävän. (Edit: voi pelastaa simppelin asun – tai tuhota sen)

Kiiltoa ja mattaa, sileää ja ryppyistä – vastakohtia. Freay Dalsjö.

Z: ZZZ, unenomaiset pastellivärit ovat herkullisia ja tuovat mieleen lastenteatterin lavasteet (Edit: aikuisen naisen kannattaa miettiä, miten isoina pintoina suosii pastelleja, jotta hänet otettaisi vakavasti)

Pastellisävyjä, makeita vivahteita ja joskus myös ”pestyjä” vaaleanpunaisia. Designers Remix.

Å: Åkelta, mieheltä lainattua – lähinnä herraintyylinen liivi ja housupuku ovat kuin miesten vaatevalikoimista. (Edit: jotta lopputulos ei olisi liian miehinen, jokin pieni, naisellinen yksityiskohta pelastaa)

Ä: Äitien tyyliin eli jakku- ja housupukuja, naisellisia mekkoja – aivan kuten äitimme pukeutuivat aikoinaan. (Edit: uhka vai mahdollisuus?)

Aivan kuin äidillä joskus. Mark Kenly Domino Tan.

Ö: Överikokoiset korut, sellaiset, jotka näkyvät kauas, ihan kuin 1980-90 -lukujen vaihteessa.

Kaisa

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *