Naiselo 45+
Naiselo 45+

Kevytuntuva pelasti kesän

Vain neljä hellepäivää. Tänä kesänä – tähän mennessä – ei helle ole hellinyt. Silloin asenne ja kevytuntuvatakki pelastavat.

Tänä kesänä aika monena päivänä, ainakin aamuisin, olen sonnustautunut ohueen untuvatakkiin. Kun tällä viikolla laitoin Instagramiin kuvan itsestäni untsika päällä, yksi blogin lukija kommentoi, että hän nimittää kevytuntuvaa juhannustakiksi. Hyvä nimitys. Taidan ottaa käyttööni. Harvoinhan meillä juhannuksena on niin lämmintä, että helleasuilla pärjäisi.

Ensimmäisen kevytuntuvatakkini hankin vuosia sitten. Se on pitkä Joutsenen unelma, jossa on epäsymmetrinen helma. Se on vuosien aikana palvellut ja palvelee edelleen niin talvella kuin kesälläkin, lentomatkoilla jopa peittona.

Ihastuin tähän ohueen, kevyeen takkityyliin niin, että sen jälkeen olen ostanut niitä monta: urheilullinen musta, semireipas 3/4-pituinen sininen, reipas, lyhyt punainen, jakkumainen tummansininen ja naisellinen lohenpunainen. Kuuden takin lisäksi – ikäänkuin bonuksena – ostin myös kevytuntuvaliivin. Kaikkia muita olen käyttänyt hyvinkin ahkerasti, mutta liivi on jäänyt vähemmälle käytössä, vielä.

Ohuiden vaihtoehtojen myötä untuvatakit ovat pesseet kasvonsa, Niistä on tullut ”salonkikelpoisia”. Jopa Savonlinnan Oopperajuhlilla nähtiin ohuisiin untuviin sonnustautuneita leidejä. Vartalonmyötäilevät, jakkumaiset mallit sopivat myös mekkojen kumppaniksi.

Montako kevytuntuvatakkia sinulla on?

Kaisa

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *