Naiselo 45+
Naiselo 45+

Kissaterapia toimii!

Luin eilen aamulla lehdestä, että nyt on tarjolla kissajoogaa. Sitä on jutun mukaan helsinkiläisessä kissakahvilassa, jonka kahdeksan kissaa saavat vaellella vapaasti joogasalissa. Uteliaina eläiminä ne kyllä osallistuvat, ainakin rentoutumisvaiheessa vatsanpäällä maaten ja kehräten.

kissa
Päiväunet nukutaan yhdessä.

Ei pöllömpi idea, joten kokeilinhan sitä minäkin nyt heti. Meillä on parhaillaan kaksi suloista poikakissaa hoidossa. He ovat uteliaita ja seuraavat perässä minne menenkin.  Joogamatolla könytessäni (sitä minun joogaamiseni vielä on) herrat ensin ihmettelivät hieman kauempaa. Sitten lähestyttiin. Pieni puskeminen ja nuolaisu milloin käteen, milloin kinttuihin. Loppurentoutuksessa sain ihanalta tuntuvaa tassuterapiaa, kun kisut tepastelivat vatsani päällä ennen kiepille kierähdystään. Sitten kuuluikin tasaista hengitystä ja pienen pientä kehräystä. Ihana lämpö levittyi vatsalle.

kissa2
Etutassujen venytys on must.

Olen kissaihmisiä, vaikkei minulla omaa kissaa olekaan. Kissoissa minua viehättää heidän oma ylhäisyytensä.  Turha yrittää opettaa tai edes lähestyä, jos se ei katille sovi. Voisin myös katsella aamusta iltaan kissan sulavaa liikehdintää. Venyttely on aivan omaa luokkaansa. Näyttää, että aivan jokainen lihas venytellään. Pitkään, nautiskellen ja kauniisti. Näin ihmistenkin tulisi tehdä edes kerran päivässä.

On minulla ollut omakin kissa, Ville-neiti, joka eli 18,5 vuotiaaksi. Persoona, jonka koko suku muistaa. Pääosin positiivisesti. Nämä hoitokissat ovat arviolta neljävuotiaita, mutta edelleen leikkisiä, kilttejä ja äänekkäitä tarpeen tullen. Ne kurisevat keskenään ja naukuvat, kun haluavat ihmiseltä huomiota.

kissa3
Tarpeen tullen kissat osaavat istua hiljaa huutamatta. Ovat oppineet, että silloin saa ruuan ilman viivytyksiä.

Herrat ovat omanarvonsa tuntevia, uteliaita, rauhallisia ja nälkäisiä. Söisivät koko ajan, jos saisivat. Kekseliäitäkin ne ovat. Toinen oli hämärän tullessa availemassa tassullaan suljettua keittiön yläkaapin ovea. Oli huomannut, että siellä on eväät. Nyt ovea koristaa jeesusteipin palanen, joka varmistaa oven kiinni pysymisen.

kissa4
Työpöydältä kadonnut muistilappu löytyi mystisesti yläkerrasta. Olihan siinä pienet hampaanjäljet…

Yleensä herrat loikoilevat jossakin vierekkäin. Tämä näkymä odotti, kun siirryin työhuoneelta yläkertaan. Onko katseessa hieman viestiä siitä, että olisi pitänyt aloittaa ehtoonvietto hieman aiemmin. Täällä jo odotetaan.

kissa5

Viihtyisää ja kodikasta viikonloppua kaikille. Meillä hyggeillään, venytellään ja nautitaan.

Sini

Pahoittelen ei-teräviä kuvia. Kissojen kuvaaminen on oma lajinsa, jota minun totisesti pitää vielä harjoitella. Ehkäpä sillä syyllä saamme kissat vielä uudelleen hoitoon.

Kommentit (2)

 1. Heli

  Oi kuinka ihanat veljekset. Mukavia hetkiä kisuleiden kanssa. Hoitotätsynä toiminen on mukavaa puuhaa, jota itsekin harrastan silloin tällöin.

  • sini

   Hei Heli

   On kyllä kivaa, ovat meillä ensimmäistä kertaa. Luottavat päivä päivältä enemmän.
   Kiva harrastus, kuten sanoit.

   Sini

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *