Kivijalkakaupat kaipaavat asiakkaita myös lomareissuilla

Lomareissuillakin sen huomaa, yhä useampi liikehuoneisto on tyhjä. Nyt jos koskaan kannattaa jalkautua kaduille ja kivijalkakauppoihin. Pienelläkin ostoksella on suuri merkitys.

Lähipalvelujen ja -tuottajien suosiminen on kivaakin, sillä kohtaat uusia ihmisiä ja löydät tuotteita, joiden olemassa oloa et aiemmin ehkä tiennytkään. Tämän totesin, kun vein autoni joka vuotiseen tapaan Mikkelissä huoltoon. En jäänyt odottelemaan paikan päälle, vaan hurautin huollon polkupyörällä Mikkelin keskustaan.

Mikkelissä ei olla turhan vakavia. Tämä tyllihelmalehmä käyskentelee Tertin Kartanon pihamailla.

Yleensä suhaan autolla paikasta toiseen. Nyt pyöräillessä näin kaupungin aivan eri tavoin. Oli helppo pysähtyä ihmettelemään mitä milloinkin. Teen saman toistekin tai vuokraan seuraavalla kaupunkireissulla polkupyörän. Suosittelen.

Harmi vain, että olin liikkeellä maanantaina. Silloinhan on museoiden, näyttelyiden ja ravintoloiden lepopäivä.  Mutta seuraavalla Mikkeli-kierroksella suuntaan Mikkelin valokuvakeskukseen (Puistokatu 3), jossa on Stefan Bremerin Keskeltä ja taysillä – Velocity -näyttely.

Ihastuin viime kesänä samassa paikassa esillä olleeseen Leo Montosen Veskansan tarina -näyttelyn valokuviin. Nyt esillä on uusia valokuvia, jotka kertovat 1920- ja 1930 -lukujen Saimaan saaristoelämästä, ihmisistä ja ympäristöstä. Tai viime kesän Leo Montosen näyttelystä Mikkelin Valokuvakeskuksessa.

Suuntasin katsastamaan kivijalkakauppoja Savilahdenkadulle, kivenheiton päähän Mikkelin torilta,

Anne Issakainen on muotialan konkari, joka osaa heti auttaa löytämään mittasuhteiltaan ja väreiltään juuri sen oikean vaatteen. Liikkeen osoite on Savilahdenkatu 5-7.

Olen bongaillut Nykynaisen vaatteita kesämikkeliläisten yllä ja myös Kaisa kertoi kaupasta, kun oli keväällä Mikkelissä kouluttamassa ketjuliikkeen väkeä pukeutumisen saloihin. Anne Issakainen on pitänyt liikettään jo yli 30 vuotta! Myös postimyynti toimii eli jos löydät mieluisan tuotteen kaupan insta- tai facebook-sivuilta, Anne lähettää sen sinulle sovittavalla tavalla.

Liikkeeseen astuessa tuntee tulleensa basaariin, niin paljon värejä ja kuosia mahtuu pieneen liikkeeseen. Ei kannata hämmentyä, vaan hyödyntää Annea. Hänellä on hyvä väri- ja tyylisilmä.

Hieman muodollisempaa pukeutumista ja tunnettuja merkkejä löytyy viereisestä Lady-Lisasta.

Vastapäätä kadun toisella puolella on hattuihmisen taivas eli Hattu-Baari.

Hattu-Baarissa tekee löytöjä eri vuosikymmeniltä. Stylistin aarrepaikka on osoitteessa Savilahdenkatu 10.

Sirkku Puustinen perusti hattukaupan jo 1960-luvulla. Kun hattu oli oleellinen osa pukeutumista, myymälän ateljeessa työskenteli omistajan lisäksi kaksi hatun tekijää. Nyt Sirkku Puustinen haluaa jo eläkkeelle ja yritys on myynnissä ja hatut loppuunmyynnissä. Jos etsit erilaista ja kenties retrohattuakin, niin suuntaa tänne.

Uusien vaatteiden kaveriksi tarvitaan myös uudet kengät. Porrassalmenkatu 15:ssa on kiva kenkäkauppa Antilop, jossa myydään myös laukkuja.

Ostosten lomassa kannattaa piipahtaa lounaskahvila Nandassa, joka on avoinna ma-pe 10-16.

Nandassa on ihanan rauhallinen tunnelma, osoite Savilahdenkatu 12. 

Vanhassa puutalossa sijaitsevassa kahvilassa on ihanan rauhallinen tunnelma ja ystävällinen palvelu.

Tietenkin pieni piipahdus Mikkelin torilla on paikallaan. Tämän kesän uutuus on kuplavohvelijäätelökioski. Myös kahvilatelttoja on laitettu uusille paikoille. Erittäin suosittu Ramin Konditoria löytyy nyt Stella-ostoskeskuksen edestä.

Tämän kierroksen aikana autoni oli saatu huollettua, joten huristelin sillä vielä kotimatkalla katsastamaan Kenkäveron ja Tertin Kartanon.

Kenkäveron päätalossa on ravintola ja kahvila, joiden herkkuja todellakin kannattaa maistaa.

Kenkäverossa, joka on entinen pappila, vietetään tänä vuonna 30-vuotisjuhlavuotta.

Kenkäveron myymälästä voit ostaa lankoja, vaatteita, koruja jne sekä tämän kesän uutuuksia eli kankaisia kasvomaskeja, desinfiointiainetta ja suloisa pellavaisiia mekkoja ja jakkuja.

Juhlanäyttelyn teemana on makramee eli solmukoristelu. Juhlanäyttely pihapiirin aitassa on avoinna 30.8. saakka.

Kenkäverossa on katseltavaa myös lapsille, etenkin pihapiirin kanat ja lampaat näyttivät kiinnostavan paikalla olleita lapsia. Saimaan rannalla, 5-tien varrella sijaitseva Kenkävero on avoinna ma-pe110-18, la 10-16 ja su 10-18.

Tertin Kartanossa on katsottavaa ja koettavaa koko perheelle.

Kun jatkaa 5-tietä muutaman kilometrin Kuopion suuntaan, tulee Tertin Kartanolle. Hurmaava kartanomiljöö, jossa on kahvila, myymälä, kartanoravintola ja muotiaitta. Katsasta myös kahvilan takana oleva yrtttitarha ja vanhan navetan raunioilla oleva puutarha.

Sekä kahvilassa että herkkupuodissa myydään myös kartanon omia tuotteita, joita suosittelen. Oma suosikkini on Tertin oma siemennäkkäri.

 Tertin Kartanossa voi myös majoittua vierasaittoihin. Ruokailu Kartanoravintolassa on kokemus, jonka muistaa lopun ikänsä. Ruoka ja miljöö ovat hyviä, upeita ja ainutlaatuisia.

Tertin myymälät ja kahvila ovat avoinna ympäri vuoden ma-su 10-18, ravintola päivittäin 9.8. saakka.

Sini

Lue myös aiempi juttu Kenkäverosta.

kulttuuri lahimatkailu
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *