Naiselo 45+
Naiselo 45+

Kokeilin akupunktiota

Akupunktio, jossa pistetään pieniä neuloja ihon läpi akupisteisiin, on ikivanha juttu. Jostakin syystä se on ollut viime aikoina hieman unohduksissa. Testasin miltä hoito tuntuu ja vaikuttaa.

Akupunktion teki helsinkiläinen akupunktioterapeutti ja naprapaatti Maria Eklöf. Hoidon vaikutuksia Maria kuvaa näin:
”Akupunktio palauttaa ihmisen henkisen ja fyysisen tasapainon. Säännöllisesti annettuna akupunktio ylläpitää terveyttä, vahvistaa vastustuskykyä, ennaltaehkäisee sairauksia ja pitää elimistön elinvoimaisena.

Se on loistava, luonnollinen keino lievittää vaihdevuosioireita, univaikeuksia, stressiä, erilaisia kipu- ja jännitystiloja, ja olen saanut kymmeniä vauvoja aikaiseksi.

Kasvoakupunktio on osa koko elimistön terveyttä, elinvoimaa ja nuoruutta tukevaa akupunktiohoitoa. Se kohottaa piirteitä, vähentää ryppyjä, kirkastaa ja kiinteyttää ihoa.”

Makailin hoitopöydällä ja Maria laittoi neuloja kasvoihin ja kroppaan. Ensin hän laittoi keskelle päätä viisi neulaa kruunuksi. Sitten neuloja tuli tiuhalla tahdilla otsaan, silmäkulmiin, nenänpieliin, poskipäihin leukaan, käsiin, vatsaan ja jalkoihin. Välillä hieman nipisteli, hieman säpsähtelinkin, mutta laiton jälkeen neulat eivät tunnu. Korvanlehtiin laitettiin pari nastaa viikoksi. Ensimmäisellä kerralla niiden laittaminen hieman tuntui, parilla muulla kerralla ei.

Hoidon jälkeen Kasvoissa oli pienet punaiset pisteet korkeintaan tunnin ajan. Kolmannella kerralla tuli leukaperiin pieni mustelma, joka hiipui parissa päivässä pois.

Olen käynyt nyt kolme kertaa kerran viikossa. Jokaisen käynnin jälkeen olo on heti rentoutunut. Illalla kroppa tuntuu kuin olisi käynyt kokovartalohieronnassa. Veri kiertää ja aineenvaihdunta pelaa. Vaikka olen aina ollut hyvä nukkuja, niin unen laatu on parantunut. En herää öisin ja uni on syvää.

Ensimmäisen hoitokerran jälkeen reuma hieman ilmoitteli olemassa olostaan. Nyt ei niveljäykkyyttä tai kolotusta ole ollut viikkoihin.
Aineenvaihdunta on saanut selvästi potkua. Kasvojen iho on kuulas ja ilme levollinen.

Olen yllättynyt näin positiivisista tuloksista. On kiinnostavaa katsoa, kuinka kauan olotila jatkuu. Maria suosittelee, että jatkan hoitoa kerran kuukaudessa, jotta tulokset säilyvät.

Sini

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *