Naiselo 45+
Naiselo 45+

Kokeilussa kahden hengen viikon valmis ruokakassi

Kaikki konstit on jo kokeiltu, mutta emme vaan mieheni kanssa opi ostamaan tarpeeksi vähän ruokaa. Ruokamäärä oli oikea, kun kaksi poikaamme asui kotona.  Nyt kun meitä on vain kaksi aikuista, ruokaa tarvitaan tietenkin vähemmän. Mutta kaupassa me edelleen keräämme kärryyn ruokaa neljälle. Molemmilla myös vatsa pömpöttää liikaa. Olisiko valmiissa ruokakassissa ratkaisu?

Tutustuin viestintätoimiston infossa Sannan ruokakassiin ja idea hurmasi heti. Kerran viikossa, maanantaina sovittuna kellonlyömällä kotin tulee kassi, jossa on tarvikkeet viikon pääaterioihin. Toki mausteita pitää olla omassa kaapissa valmiina.

Ruokakassin tarvikkeet. Kalaa, raakamakkaraa ja vihanneskeittoa. Kotikaapista tarvittiin mausteita ja riisiä.

Kassi tuli täsmälleen sovittuna aikana. Tarvikkeet olivat tuoreita, mutta jotenkin aika vähäiseltä määrä näytti. Mukana oli vihkonen, jossa on valmistusohjeet. Ne olivat tarkat ja ruuasta tuli maistuvaa. Ei ehkä aivan samannäköistä kuin ohjevihkosen kuvassa, mutta sehän on kokin taitamattomuutta. Ruuanlaitto ei ole intohimoni, vaikka siitä tykkäänkin. Olen enemmän innokas, kuin taitava. Mutta hyvin perhe pysynyt leivässä. Meillä on aina syöty ja syödään edelleen kotona itse laitettua ruokaa. Yhdessä.

Maukasta raakamakkaraa ja coleslowta. Tässä oli helppo ja kätevä kastike, joka jäi käyttöön.

Kiinnostavaa oli myös annoskoko. Se näytti ensin tosi pieneltä, mutta olikin juuri oikea. Itse asiassa tässä kokeilussa oli parasta, että näimme mikä on se ruokamäärä, jonka pitäisi riittää.  Hyvä opetus, kuinka vähän tarvikkeita makoisaan annokseen vaaditaan. Nämä itsestään selvät asiat ovat arjen hulinassa vuosien mittaan kadonneet. Olemmekin nyt kokeilun jälkeen ottaneet käyttöön pienemmät ruokalautaset. Isolle lautaselle tulee mätettyä aivan liian suuri annnos.

Kasviskeitto, tässä vielä maustamisvaiheessa, oli maukas ja riittoisa. Siitä riitti syötävää pariksi päiväksi.

Lopputulema: Jäin hieman koukkuun ruokakassiin. Opin käyttämään uusia mausteita. Kalaruoka oli niin herkullinen, että söimme sen ennen kuin muistin kuvata aterian. Kolme illallista kahdelle hengelle sisältävä kassi maksaa 50 euroa. Me söimme siitä vielä yhden lounaankin, sillä keitto/leipäannos oli sen verran runsas. Etenkin kiireisenä aikana tai näin flunssakautena on suorastaan luksusta, että joku on miettinyt valmiiksi viikon ateriat ja tuo tarvikkeet suoraan kotiin. Vaikka hinta voi tuntua korkealta, kassin etuna on, ettei osta mitään liikaa ja ruokakulut ovat ennakoitavissa.

Kun hehkutin ruokakassia jälkikasvulle, niin toinen pojista katseli minua ihmeissään. He ovat käyttäneet sekä kaupan verkkotilauksia että ruokakassipalveluita jo pitkään. Tajusin tulevani hieman jälkijunassa. Vaan en enää.

Ruokakasseja eri teemoilla on tarjolla monella yrityksellä. Aion tilata uudelleen Sannan ruokakassin, siinä oli hyvää arkiruokaa. Mutta kovasti kiinnostelee myös esimerkiksi Anton&Antonin kala-kasviskassi, jossa on sesongin herkkuja. Lapsiperheille näkyy olevan tarjolla muksukasseja, joissa on lasten lempiruokia.

Ruokakassi pitää tilata yleensä noin viikkoa ennen toimitusaikaa, joten hieman suunnitelmallisuutta sekin vaatii. Kannattaa myös tarkistaa, että asuu kassin toimitusalueella.

Sini

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.