Kokkailua huippukokin opissa

Kun kutsu tuli rapujuhliin, jossa myös kokataan Matti Jämsenin johdolla, ei ollut vaikea päättää. Tietysti tartuimme tilaisuuteen.

Torstai-ilta sujui miellyttävissä merkeissä: kokkailemalla ja syömällä jättisuuria, porvoolaisia rapuja. Huippukokki, G.W. Sundmanin keittiöpäällikkö Matti Jämsen oli suunnitellut meille menun, laatinut reseptit ja ohjasi meitä vieraita tekemään ns. sormiruuat.

Pienryhmissä syötävien valmistaminen sujui hyvin. Matti valvoi ja antoi arvokkaita vinkkejä. Me Sinin kanssa halusimme tuulihattu-ryhmään. Olen joskus tehnyt makeita tuulihattuja – menestyksellä ja totaalisesti epäonnistuneena (toisella kerralla tuulihatuista tuli lettuja).

Menu: juustolla täytetyt tuulihatut, marinoitua juustoa ja vihannespikkelsiä, marinoidun punasipulin kanssa härkätartaria ja hiillostettua juustoa ja juustotartaletit – ja tietysti ne ravut. Juustotartaletin päälle laitettiin muikun mätiä. Mielettömän hyvää.

Rapuja lukuunottamatta kaikissa oli Västerbottensost-juustoa – olihan kutsujana ruotsalainen Västerbottensost. Rapuja syötiin ruotsalaisittain: paahtoleivän päälle laitettiin juustoa, tilliä ja rapuja. Mielenkiintoista. Tähän tapaan nauttia rapuja tuntui ensin vähän oudolta.

Superherkullisten rapujen lisäksi tartaletti ja punasipulin kanssa nautittu härkätartar tekivät vaikutuksen. Nam.

Tällainen pr-tilaisuus on kiva tapa perehdyttää aiheeseen. On kiva osallistua ja päästä nauttimaan herkuista. Aivan varmasti me kaikki muistamme tämän juuston (joka tosin minulle oli vanhastaan tuttu).

Ja sitten niinhin tuulihattuvinkkeihin, jotka Matti antoi minulle. Sekoitettaessa massaa ennen kananmunia ei kannata käyttää sähkövatkainta, vaan käsivoimaa, jottei taikunaan tulee väärää sitkoa. Munien lisäämisen jälkeen taikinan on hyvä antaa jäähtyä kunnolla ennen kuin se siirretään pursotinpussiin. Äläkä avaa uunin luukkua ja ota leivonnaisia liian aikaisin uunista.

Kaisa

 

 

 

Kommentit (2)
 1. Oli mukava tavata ja kokkailla tuulihattuja yhdessä. Ilta oli kivasti järjestetty ja ruoka herkullista!

  1. Kaisa Virtanen
   1.9.2015, 21:22

   Hei Lumo, kokkailu oli todella kivaa. Hyvä hetki jutella ja tutustua tiimin jäseniin. Kiitos seurasta.
   -Kaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *