Naiselo 45+
Naiselo 45+

Kolmas pieni lihastreeni

Kolmas lukijamme lähettämä treenivinkki on klassinen pakaroiden teholiike. Tämä on minun inhokkiliikkeeni, josta  ei näköjään pääse eroon koskaan. Ehkä siksi, että oikein tehtynä liike on erittäin tehokas.

Tee näin:

Asetu konttausasentoon siten, että kyynärvarret ovat suoraan olkapäiden alapuolella 90 asteessa, polvet vyötärön alapuolelle myös 90 asteen kulmassa.

Pyöristä kevyesti häntäluuta sisäänpäin, jotta saat lantiorullan tuen ja  valjastettua koko corelihaksiston pitämään huolta selän asennosta. Lapatuen saat kohdalleen, kun kuvittelet lapaluut hieman ulospäin ja painat samalla hartialinjaa alaspäin.

Pidä keskivartalo napakkana vetämällä napaa selkärankaa kohti. Ideana on, että kun nostat jalkaa, selkä ja lantio pysyvät paikoillaan, eivätkä vatkaa edestakaisin.

Aseta pyyhe polvitaipeeseen, jotta saat liikkeeseen tehoa puristusvoimalla! Nosta polvi kohtisuoraan ylöspäin ja tuo takaisin alas, toista liikettä hallitusti nostaen ja puristaen. Älä heiluttele jalkaa liike-energian avulla, silloin keskivartalon pito katoaa helposti ja vatkaus on valmis.

Toista liikettä yksi puoli kerrallaan, pidä taukoa ja vaihda puolta. Pidä katse hieman etuviistossa niska selän linjan mukaisesti.

Taukoasento voi olla ns. lapsiasento, jolloin takapuoli lasketaan pohkeiden ja kantapäiden päälle ja kädet ojentuvat maahan eteenpäin.

Sini

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *