Naiselo 45+
Naiselo 45+

KonMari-elämää

Puserot eivät ole enää pinossa, vaan jonossa. Turhasta tavarasta luovuttava.

Siinäpä keskeiset KonMari-ilmiön teesit, joista kirjoitin jo maaliskuussa luettuani kirjan (tai ainakin nämä jäivät keskeisinä asioina mieleeni).

Parin vuoden ajan olen vähitellen poistanut kaapeista ns. turhia vaatteita ja asusteita. Nyt kun uusin vaatekaapit, panin uuden vaihteen päälle: laitoin vetolaatikoihin vaatteet kuten Marie Kondo opettaa: ei pinoon, vaan kuten kirjat – jonoon (ks. kuva alla; kuva otettu ylhäältä – ei edestä).

kaapit kon mari -tyyliin

Kieltämättä jokaisen vaatteen hahmottaa hyvin ja myös löytää helposti. Tosin pieni epäilys on, pysyvätkö nämä pusero- ja toppijonot siistinä käytössä. Sen näyttää aika.

Kun tyhjensin vanhoja kaappeja, mietin jo silloin vaatteitani: miellyttävätkö ne minua, tulenko käyttämään niitä. Samalla tavalla mietiskelin joitakin muita kaappeihin kätkeytyneitä tuotteita: kangaspaloja, asusteita, kasseja, askartelutarvikkeita yms. En ole askarrellut vuosikausiin. Ehkä jatkossakaan en sitä tee. Näin ollen pois, pois.

Keräsin kaikki turhiksi määrittelemäni yhteen kaappiin /(alla olevassa kuvassa näkyy osa poistettavista tuotteista, joita en laittanut Kondon ajatusten mukaan). Sieltä poistan niitä vähitellen Facebook-kirpparisivuilla. Lisäksi vein neljä kassillista tavaroita hyväntekeväisyyteen. Kun olen päässyt kaikista eroon, yksi kaappi on tyhjä. Tämä on ainakin tavoitteeni.

kaapit poistotuotteet

Tämä lomapuuhani on ollut varsin puhdistavaa. Nyt on aika siirtyä uuteen vaiheeseen.

Kaisa

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *