Naiselo 45+
Naiselo 45+

Köpiksen kuulumiset

Leveitä housuja, pohjepituisia hameita, harmaata, mustaa, sinisen eri teemoja ja iso annos klassisuutta. Näillä sanoilla voisi kuvata talven 2015/16 muotia.

Pari ensimmäistä Copenhagen Fashion Week -näytöspäivää on takana. Kööpenhaminan sää on kuten aina ennenkin tähän aikaan vuodesta: tuulista ja epävakaista – kylmää. Toisaalta se ei ole haitannut, kun ei ole ollut aikaa olla ulkona. Kansainvälinen lehdistö siirtyy näytöspaikasta toiseen bussilla. Se on tukikohtamme kolmen päivän ajan: siellä syömme, lataamme kännykät, vaihdamme kameroiden muistikortit ja sometamme (bussissa on wifi).

Taloudellinen tilanne näkyy täälläkin. Näytöksiä on viime vuotta vähemmän, ”vain” 30, joista osa samaan aikaan. Bussin tarjoilu on vaatimatonta aikaisempiin vuosiin nähden. Ensimmäisen päivän lounas oli hedelmä ja vesipullo. Sitten kuudelta saimme täytetyn patongin. Onneksi olen vähäruokainen.

Näytöspaikat ovat jälleen olleet mielikuvitukselliset: Raatihuone, Kansallismuseo, Pörssi, kartingrata, entinen paperivarasto, restauroitu hotelli Angleterre jne.

Kuten te, jotka seuraatte Naiselo 45+:n Instagramissa, huomasitte, myös kruununprinsessa Mary oli yhdessä näytöksessä. Sain napattua hänestä pikakuvan kännykällä.

13 näytöstä on takana.  Mieleenpainuvimpina Yde, Bruuns Bazaar, Mark Kenly Domino Tan, Veronica B. Vallenes ja Baum und Pferdgarten. On pakko mainita, että Bruuns Bazaarin ja Baum und Pferdgarten näytösten kampauksia oli toteuttamassa suomalainen, Kevin Murphyn superkouluttaja Juha-Matti Manninen.

Laadukkaita villakankaita, nahkahameita (edelleen), turkissomisteita, pitsiä (housuina!), bootleg-lahkeita, vajaamittaisia ja leveitä housuja, housuhameita (muistatko 80-luvulta?) ja leveitä helmoja. Musta ja harmaa ovat ns. varmat valinnat, lisäksi kamelia, luonnonvalkoista, sähäkkää sinistä, hentoa vaaleansinistä. Ne ovat tulevana talvena muodin keskiössä.

Lavan ulkopuolella, katsomossa on myös paljon mielenkiintoista katsottavaa. Yleisö on pukeutunut näyttävästi. Kylmästä säästä johtuen monet ovat sonnustautuneet turkkiin. Naisten kuosiyhdistelmät ovat mielenkiintoisia, samoin mittasuhteilla leikittely.

Perjantaina vielä muutama näytös ennen iltalentoa kotiin.

Kaisa

kuva 1: Baum und Pferdgarten luotti vielä kapeisiin lahkeisiin, leveiden rinnalla.

kuva 2:  Yleisö yhdisteli rohkeasti kuoseja ja mittasuhteita.

kuva 3: Luonnonvalkoinen on ensi talven tärkeitä värejä.

kuva 4: Harmaata, harmaata – sitä oli paljon, kuten mustaakin. Kertonee varman päälle pelaamisesta, ja riskien karttamisesta.

kuva 5: Miehillekin on tarjolla turkiksia.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *