Koruilla koreasti

Lyyra rintaan. Laitanko silloin kaulakorun ja jos niin millaisen? Onko sopivaa laittaa häihin kympin kaulakorua? Tällaisia kysymyksiä olen saanut taas juhlakauden kynnyksellä.

Lakkiaisissa äiti yleensä laittaa lyyran tai lyyrat rintaan. Sen paikka on vasemmalla (eli sydämen) puolella. Jos onni on suosinut, ja useampi lapsi on kirjoittanut ylioppilaaksi, lyyrat laitetaan vierekkäin.

Jos ylioppilaan äiti laittaa lyyran, suosittelen, ettei hän käytä näyttävää kaulakorua. Sehän veisi katseet pois tärkeästä korusta, lyyrasta. Sitä vastoin rannekorut ja sormukset sopisivat kokonaisuuteen. Myös pienet korvakorut ovat mahdolliset.

Perhejuhliin (häihin, synttäreille, ristiäisiin yms.)  kannattaa kaivaa esiin arvokorut tai laadukkaat pukukorut. Muutaman euron rihkamat eivät ole riittävän arvokkaita, vaikka kyse ei olisikaan frakkijuhlista.  Perhejuhlissa kannattaa käyttää muitakin kuin mahdollisia kihla- ja vihkisormusta. Päiväjuhlissa korujen käyttö on maltillisempaa kuin iltatilaisuuksissa. Illalla korut voivat olla näyttäviä.

Koruja valittaessa kannattaa miettiä myös vaatetta. Jos vaate on kirjava, rintakoru ei näy. Samoin kaulakoru voi ”hukkua” kokonaisuuteen. Kirjavan vaatteen kanssa sormus, rannekoru tai korvakorut ovat yleensä paremmat vaihtoehdot.

Jos puku on hyvin avonainen, näyttävä kaulakoru voi pelastaa tilanteen, koska se ”täyttää” vaatteen jättämän paljaan ihon. Tällainen yhdistelmä vaatii muutakin kuin iltatilaisuutta: maan vetovoima ei ole saanut laskea rintoja lähelle napaa.

Tärkeää on muistaa erottaa arki ja juhla myös korujen käytössä. Arkena töissä ei siis käytetä niitä samoja, näyttäviä koruja kuin iltatilaisuuksissa  – ja toisinpäin.

Kaisa

Kuva 1: Lyyran kumppaniksi sopisi sormukset paremmin kuin näyttävä kaulakoru.

2: Illalla pidettävät perhejuhlat, esimerkiksi 50-vuotispäivät, mahdollistavat näyttävät rannekorut. Sitä vastoin päivätilaisuuksissa tällainen määrä rannerenkaita olisi liikaa.

3: Liika on liikaa. Eihän sitä joulukuusta tarvitse imitoida.

4. Jotta jättikokoinen kaulakoru sopisi illalla pidettäviin juhliin, sen tulee olla laadukas. Sellainen voi pelastaa avonaisen puvun.

5: Sormus ja korvakorut samaa sarjaa – kokonaisuudesta tulee hallittu.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *