Kulttuuririennoissa Tampereella

Joskus on hyvä lähteä pois omasta kuplastaan ja mennä hieman kauemmas pääkaupunkiseudulta. Kun saimme blogiin kutsun tulla Tampereelle tutustumaan sekä uuteen hotelliin että oopperaan, emme epäröineet. Mukaan nappasimme blogin uskollisen lukijan, joka on innostanut, kannustanut ja avustanut meitä jo suunnitteluvaiheesta alkaen.

Matkaan lähdimme ystävänpäivänä junalla, jolla hurauttaa Tampereelle reilussa tunnissa.

Majoituimme juuri avattuun Courtyard by Marriott -hotelliin, joka sijaitsee näppärästi Tampere-talon kyljessä, kävelymatkan päässä rautatieasemalta.

Arkkitehtuuriltaan hotelli on pelkistetyn tyylikäs.

Courtyard-brändi on kehitetty liikematkustajille ja ryhmille. Huoneissa on kaikki mahdollinen, mutta esimerkiksi lisävuoteita niihin ei mahdu. Hotelli sopiikin työn tai kulttuurin vuoksi reissaaville. Hotellista pääsee sisäkäytävää pitkin Tampere-taloon, mikä olikin oopperailtana varsin kätevää. Pakko kehua myös hotellin sänkyjä, kiva kun on satsattu patjoihin, tyynyihin ja peittoihin.

Hotelliin saapuessa saimme päättää asummeko ylhäällä vai alhaalla. Tietenkin ylhäällä, josta olikin mainiot ja valoisat näkymät. Alakerrassa on vastaanoton lisäksi ravintola baareineen. Ooppera-iltana baarissa oli tarjolla myös yömyöhään sopivan kokoisia ooppera-annoksia. Söimme todella hyvän Toast Skagenin, niin hyvän että kuvaaminenkin unohtui.

Hotellin sisustuksineen on suunnitellut ALA Architec, jonka tunnetuin työ on Keskustakirjasto Oodi.

En ollut koskaan aiemmin käynyt Tampereen kauppahallissa, joten suuntasimme sinne iltapäivällä kevyelle lounaalle.

Tunnelma oli kuin ulkomailla. Söimme vallan mainion kalakeiton Les 4 Saisons -ravintolassa.

Illalla oli vuorossa Marco Bjurströmin ohjaaman Georges Bizetin säveltämän Carmen-oopperan ensi-ilta. Ennen sitä Tampere-talon johtaja Pauliina Ahokas esitteli taloa ja sen toimintaa. Ooppera on jo loppuunmyyty, mutta muita tulevia tapahtumia löydät täältä.

Kuvassa ylhäällä vasemmalla oopperaa esittelee Marco Bjurström vierellään Tampere-talon johtaja Pauliina Ahokas, jonka nappasimme mukaamme viereiseen kuvaan keskelle, vasemmalla lukijamme Tuija Smolander ja oikealla Sini. Näyttävä ja onnistunut ensi-ilta, yleisön kiitokset kestivät pitkään.

Lauantai-aamun aloitimme rauhallisesti hotellin maukkaalla ja raikkaalla aamiaisella. Oli varsin näppärää siirtyä käytävää pitkin Muumi-museoon, joka on Tampere-talon alakerrassa. Museossa on juuri avautunut Muumit ja meri -teemainen kokonaisuus.

Museossa on hämyisää, jotta pienen pienet yksityiskohdat erottuvat hyvin valaistuista teoksista. Katselkaapa tarkkaan esimerkiksi Muumitalon sisustusta. Se on todella upea.

Museovierailuun kannattaa varata aikaa, niin paljon on ihanaa katsottavaa. Pienoismalleja, alkuperäispiirroksia, tarinoita niiden takana.

Uusi asia on alakerrassa oleva työpaja, jossa lapset voivat askarrella vaikkapa viirejä 75-vuotisjuhlan kunniaksi. No, mekin olisimme saaneet, mutta oli riennettävä eteenpäin. Tyydyimme vain halailemaan muumeja.

Tampereella on paljon katsottavaa ja koettavaa. Keskityimme tällä kertaa museoihin, sillä aikaa oli vain vuorokausi. Myös teattereissa menee monia mielenkiintoisia tuotantoja. Ehkä sitten ensi kerralla teatterireissu.

Me piipahdimme ensin Sara Hilden -taidemuseossa, jossa on Still Still Life -näyttely 17.5.2020 saakka. Näyttely on katsaus asetelman eri muotoihin modernissa ja nykytaiteessa.

Zhanna Kadyrova Tori-teoksen hedelmät ovat lasimosaiikkia, Li Mingzhun teos on nimeltään Maon sulattaminen, Heikki Marilan teos Kukat ja ruoka-asetelmamaalaus Anna Retulaiselta.

Tampereen taidemuseossa on Joseph Alasen näyttely, joka koostuu jugend-henkisistä Kaleva-aiheista, grafiikasta ja piirustuksista. Se kiinnosti erityisesti Tuijaa.

Taiteilija oli tuottelias, sillä hän kuoli espanjantautiin vain 34-vuotiaana.

Alasen Kalevala-kuvituksia katsoessani päätin ottaa Kalevalan uudelleen lukuuun, niin huonosti muistin tarinoita. Kun menet katsomaan näyttelyä, ota ohjekirjanen seinältä avuksesi. Siinä kerrotaan, mistä Kalevalan kohdasta teos on.

Päivän päätteeksi ehdimme vielä drinkille Paja Bariin, joka on Torni-hotellin ala-aulassa.

Näinkin voi kuvata kaupungin historiaa. Hyvä!

Valitsimme Tehtaiden naiset -drinkin.

Kaunis, raikas ja sopivan pieni.

Yksi must-näyttely jäi väliin sillä juuri vierailumme aikaan Museo Milavidaan pystytettiin Aina mukana – käsilaukun vuosisata -näyttelyä. Se on kuitenkin auki 13.9.2020 saakka, joten vielä hyvin ehtii.

Muista myös tämä: Vapriikissa on upea Ostia-portti Roomaan -näyttely 10.5.2020 saakka.

Näimme ja koimme vuorokaudessa paljon. Olo oli reissun jälkeen kuin olisimme olleet pitempään poissa.

Sini

Kiitos Courtyard by Marriott majoituksesta ja Tampere-talo oopperasta. Matkat, näyttelyt, ruuat ja drinkit maksettu itse.

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *