Kurkistus kulisseihin: näytöslavan takana

Kööpenhaminan näytösviikko on takana. Näkemästäni 15 näytöksestä osa oli kristallikruunusaleissa ja loput vanhoissa varastohalleissa, ympäri kaupunkia.

Olisi ollut lähes mahdotonta ehtiä näytöksistä toisiin ilman kuljetusta. Eikä sekään turvannut ehtimistä. Kaikki näytökset alkavat aina myöhässä, koska mallit kiitävät näytöksestä toiseen samoin kuin kampaaja- ja meikkaajaporukat. Yksi näytöksistä myöhästyi jopa niin paljon, että kansainvälistä lehdistöä kuljettanut bussi lähti ennen näytöksen loppumista. Tästä syystä parikymmentä toimittajaa ja valokuvaajaa jäivät pois kuljetuksesta – ja joutuivat turvautumaan kalliiseen taksikyytiin. Voitte vain arvata, miten vihaisia ennen kaikkea kuvaajat olivat isoine kameralaukkuineen, jalustoineen yms. Onneksi me Sinin kanssa olimme päättäneet jättää tuon pahasti myöhästyneen näytöksen välistä ja ehdimme bussiin.

näytös
Tässä vaiheessa näytöksen alkaminen vasta yhdeksän minuuttia myöhässä.

 

näytöslista
Bussissa jaettiin keksejä, vettä, energiapatukoita ja suklaata. Niillähän sitä pärjättiin iltaan saakka. Kaukana ovat ajat, jolloin lehdistöbussiin tuotiin sushia, keittoa, kahvia yms.

Meille tarjoutui mahdollisuus muutamaan takahuonevierailuun. Kaikissa niissä touhu voi äkkiseltään näyttää jopa kaoottiselta. Sitä se ei kuitenkaan ole. Mallien laittamiseen näytöskuntoon ei ole paljon aikaa. Jokainen ammattilainen tietää tarkkaan tehtävänsä: yksi suoristaa hiuksia, toinen kihartaa, kolmas laittaa muotoilituotteet, neljäs meikkaa, viides lakkaa kynsiä jne. Jossain välissä mallit ja tekijätiimit yrittävät haukata jotain, jotta eivät pyörry, koska kaikki tekevät monta näytöstä.

Baum and Prefdgarten -näytöksen meikit tehtiin L'Oréal Paris -meikeillä.
Jokaisella meikkaajalla on kiitettävä arsenaali tuotetteita käytössään.

 

Vaatteet on laitettu jokaisen mallin omaan rekkiin. Yhden näytöksen bäkkärillä ompelija surrutteli ompelukoneella viimeisiä saumoja. Ei sitten jäänyt sekään homma kuuluisaan viimetippaan, koska näytöksen alkuun oli puolisen tuntia.

malli syömässä
Takahuoneessa on aina kevyttä syötävää. Malli nauttii välipalan varttia ennen näytöksen alkamista.
Viimeistelyosasto työskentelee kylmän rauhallisesti, vaikka näytös on juuri alkamassa.
Viimeistelyosasto työskentelee kylmän rauhallisesti, vaikka näytös on juuri alkamassa.
Ompelija surauttaa vielä viimeiset saumat ennen näytöstä.
Ompelija surauttaa vielä viimeiset saumat ennen näytöstä.
Ensimmäinen asu päälle ja kohta lavalle.
Ensimmäinen asu päälle ja kohta lavalle.
Jotta lopputulos on näin luonnollinen, on monta ammattilaista tehnyt työtä.
Jotta lopputulos on näin luonnollinen, on monta ammattilaista tehnyt työtä.

Harmi, että nämä bäkkärivierailut olivat niin lyhyitä, että ei ollut aikaa jututtaa tekijätiimejä.

Kaisa ja Sini

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *