Kuvia ja värejä

20000 kuvaa päivässä, Niin valtavan määrän me joudumme käsittelemään yhden päivän aikana. Ärsykkeitä tulee koko ajan. Ei ihme, että joskus stressaa.

Taideterapeutti, kuvataiteilija Krista Launonen järjesti workshopin uuden Paljastavat värit, hoitavat kuvat -kirjan teemasta. Parin tunnin aikana kuulimme kuvien symboleista, värien viesteistä ja miten nämä vaikuttavat meihin – tiedostamatta.

Me monet piirtelemme joskus jotain käsittämättömiä kuvioita puhuessamme puhelimessa, istuessamme luennolla tms. Näin mekin saimme tehdä Kristan kertoessa kuvien merkityksestä. Teimme muutamia kivoja harjoituksia, perustelimme valintojamme.

Ilta oli opettavainen ja mielenkiintoinen. Se herätti ajattelemaan.

Tiedostamatonta värivalintaakin voi soveltaa meikkaamiseen. Ainakin minä valitsen päivän huulipunan sävyn fiiliksen mukaan. Tänään se oli koralli. Huomenna se voi olla nude.

Jos kiinnostaa, ihana, innostava Krista järjestää vastaavat tilaisuudet Helsingissä 9.3. klo 18-20 ja 12.3. klo 13-15, osallistumismaksu 30 e (lisätietoja launonenlehtonen.fi). Suosittelen!

Sitten sananen Kristan uudesta Paljastavat värit, hoitavat kuvat -kirjasta. Se syventyy mm. siihen, miten kuvat hoitavat, mitä värit paljastavat ja kehotetaan tarttumaan kynään. Mukana on harjoituksia, jotka avaavat asiaa, panevat miettimään. Hyvin mielenkiintoisia seikkoja meille kaikille, jotka olemme kuvien ja värien kanssa tekemisissä, mutta myös sellaisille, joita nämä asiat kiinnostavat.

Voin omasta kokemuksestani kertoa, että kuvilla, taiteella, on valtavan suuri vaikutus fiilikseen. Kuvataide ja muut taidemuodot olivat tärkeässä roolissa selviytyessäni shokista. Kerron selviytymistarinani Kristan kirjassa. Taiteen lisäksi vaatevärit olivat tärkeitä. Lähes aina pukeuduin mustaan tai lähes mustaan. Jossain vaiheessa minun oli pakko saada jotain väriä, edes huiviin, etten olisi luuhistunut mustan alle.

Kyllä värillä ja taiteella on väliä.

Kiitos, Krista, kun taas panit ajattelemaan.

Kaisa

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *