Naiselo 45+
Naiselo 45+

Kylpyläpiipahdus piristää kaamoksenkin keskellä

Kovin usein miettii kylpylälomaa valoisana aikana, sillä onhan ihanaa loikoilla hoitojen jälkeen lämpimässä ja valoisassa säässä. Mutta kyllä kylpylään kannattaa suunnata keskellä kaamostakin. Itse asiassa sesongin ulkopuolella, etenkin keskellä viikkoa hinnat ovat edullisempia ja ruuhkaa vähemmän.

Kerroin vierailustani Pärnuun ja Pomar-kenkätehtaalle TÄÄLTÄ. Yövyimme Hedon Spa & Hotelissa, joka sijaitsee aivan Pärnun kilometrien pituisen hiekkarannan äärellä.

he13 (2)

Hotelli on rakennettu vanhan Mutakylpylän viereen, jossa varsinaiset kylpylätilat ja muutama huone sijaitsevat. Sisältä täysin kunnostettu ja uusittu rakennus oli ollut tyhjillään jo vuosia.

DSC00361 (2)

Varsinaiset hotellihuoneet, ravintolat, kuntosali ja muut tilat uudessa rakennuksessa. Minä asuin jossakin noista keskikerroksen huoneista.

Pärnu sijaitsee parin tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta. Lähdimme aamulautalla Helsingistä ja olimme perillä Pärnussa juuri sopivasti lounasaikaan. Onneksi, hotellin ravintola Raimondin lounas oli viedä kielen mennessään, niin hyvä se oli. Eikä ihme, sillä ravintola on jo ensimmäisenä toimintavuotenaan noussut Viron 50 menestyksekkäimmän ravintolan joukkoon.

Huoneeni sijaitsi meren puolella, rantaan oli upeat, syksyiset näkymät. Voi vain kuvitella miten kauniilta ranta näyttää kesällä.

Modernissa hotellissa sen sijaan oli valoisaa, lämmintä ja viihtyisää. Sateen ja myrskytuulen piiskatessa ikkunoita oli mukavaa istuskella aulabaarin takkatulen loimussa.

Kylpylän sisäänkäynti on hulppea.

Spahan mennessä jokainen saa pienen pussukan, jossa on kuorintoja, jalkakylpysuolaa ja voiteita. Span erikoisuus on puhdistava ja rauhoittava Hiljainen kylpylä, jota kokeilin. Siinä kuljetaan omaan tahtiin eri alueille seinällä olevien ohjeiden mukaan. Tavoitteena on siis hiljentyä ja rentoutua. Jos ohjeita noudattaa, reitti kestää 2-3 tuntia. Reitin varrella on erilaisia saunoja, altaita, rentoutumistiloja, joissa on tarjolla mehua, teetä ja hedelmiä.

Kylpyläkierroksen jälkeen olo on todella rentoutunut. Kollega testasi kylpylän vartalohoitoa ja kehui sen olleen yksi parhaimmista, mitä on koskaan kokenut. Hoitolassa on käytössä ihana ranskalainen Cinq Mondes -ihonhoitosarja, johon tutustuimme Kaisan kanssa vuosi sitten Ruotsissa.

Toinen kollega, pienten lasten äiti oli ihastunut hiljaisuuteen, se oli hänelle tervetullutta luksusta lapsiperheen meluisaan arkeen. Kylpylä onkin kohdistettu vain aikuisille, alaikäraja on 14 vuotta.

Kaiken kaikkiaan Pärnu on virolaisille kuin meidän Hanko. Rantakaupunki, jonne tullaan talviaikaan viikonloppuisin ja kesällä lomille. Hedon Span asiakaskunta koostuu pääosin virolaisista, suomalaisia on noin 20 prosenttia, kertoi hotellin johtaja, suomalainen Sari Sopanen. Ihastuin Pärnuun ja tähän hotelliin, joten aionkin suunnata sinne uudelleen. Sesongin ulkopuolella, keskellä viikkoa rauhoittumaan.

Sini

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *