Naiselo 45+
Naiselo 45+

Kylve nokkosen ja koivun kanssa

Vasta tai vihta – jokatapauksessa tarkoitan rauduskoivun oksista tehtyä vihtomisvälinettä. Sitä kannattaa kokeilla juhannussaunassa.

Kun olet tehnyt juhlakalun, laita se toviksi kylmään veteen saunassa. Sitten vain räpsimään itseään. Vihdo hartioita, käsiä, niskaa ja jalkoja.

Vihtominen elvyttää verenkiertoa ja lymfan kulkua. Valele vihtavettä päänahkaasi, niin saat hiuspohjaa uudistavan hoidon samalla.

Tee nokkosista jalkakylpy. Olen tehnyt nokkoskylvyn näin: Kerää noin litra nokkosen lehtiä. Laita ne lähes kiehuvaan veteen (n. 5 litraa) likoamaan. Kun vesi on jäähtynyt sopivaksi, ota nokkoset pois ja aloita jalkojen kylvetys. Olen joskus jättänyt nokkosen lehdet veteen koko operaation ajaksi. Nokkosten poltinkarvat ovat kuitenkin menettäneet tehonsa lähes kiehuvassa vedessä. Nokkoskylpy lievittää etenkin jalkojen turvotusta, sillä nokkosella on munuaisia vahvistavia vaikutuksia.

Käy välillä vilvoittelemassa ja tee kierros uudelleen. Kun lopetat, lepää hetki ja juo tasapainota nesteet juomalla raikasta vettä.

Hyviä löylyjä!

Kaisa ja Sini

Kommentit (2)

 1. Arja-Leena

  Eilen saunassa kokeiltu ja nautittu!! Suosittellen. Nautinollista kesää, Arja -Leena

  • Kaisa Virtanen

   Hei Arja-Leena, eikös ollutkin miellyttävää. Nokkosjalkakylpy kuuluu kesään.
   -Kaisa

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *