Läiskiltä suojaan nyt!

Jos sinulla on taipumusta saada tummia pigmenttiläiskiä kasvoihisi, nyt on viimeinen hetki ottaa aurinkosuojavoiteet käyttöön ja jarruttaa läiskittymistä. Vaikka aurinko ei vielä poltakaan, läiskätehdas käynnistyy heti, kun astut ulos. Samoin ihon valovanheneminen eli rypistyminen.

Ole erityisen tarkkana suojauksen kanssa, mikäli olet käynyt ihon kuorinnassa. Tällöin hyperpigmentaation riski on suuri.
Sivele heti aamusta iholle mahdollisimman hyvä suojakerros. Itse vaihdoin tänä aamuna rasvapurkkien eturiviin vähintään suojakertoimen 15 sisältävät anti-age -kosteusvoiteen ja värillisen anti-age -aurinkosuojan. Näin muistan paremmin, etten mene ulos ilman minkäänlaista suojaa.

Jos meikkaan, laitan iholle ensin suojakertoimellisen kosteuttajan ja sen päälle suojakertoimellisen meikkivoiteen. Jos olen vapaalla, tyydyn sävyttävään anti-age -aurinkovoiteeseen. Suoja ei kestä koko päivää, vaan sitä on lisättävä parin tunnin välein. Meikin päällä on kätevä suojakertoimen sisältävä puuteri.

Parhaimman suojan antaa voide, jossa on sekä korkea UVB- että UVA-suoja. Tällöin iho saa suojan sekä polttavia että valovanhenemista ja solumuutoksia aiheuttavaa säteilyä vastaan. UVA-säteet tunkeutuvat myös lasin läpi, joten suojaamattomana ei kannata istua ikkunankaan takana.

Muistathan suojata silmät aurinkolaseilla. Silmälasien linssit suodattavat UV-säteet, mutta eivät estä häikäisyä.

Jos kaapissasi notkuu vielä viime vuotisia aurinkovoiteiden jämiä, nakkaa ne roskiin. Suojakertoimet eivät enää ole kunnossa ja tuskin itse voidekkaan.

Sini

 

Kommentit (7)
 1. Mä suojaan kasvoni aina ja varsinkin kesäisin AINA suojakertoimilla. Kun on yhden omasta mielestään ison pigmenttiläiskän kasvoihin saanut, niin toivoo, että ei saa niitä vielä lisää 😉

  1. Sini Kesänen
   16.3.2015, 22:15

   Hei
   Hienoa, että koet suojaamisen tarpeelliseksi. Minäkin olen oppinut sen kantapään kautta. Pigmenttiläiskät ovat tosi sitkeitä, kun ne kerran pääsevät putkahtamaan.
   Suojaisia aurinkoisia päiviä.
   Sini

 2. Kiitos! Osaatko vinkata suojakertoimellisia puutereita? Olen myös miettinyt, kuinka paöjon meikkivoide itsessään suojaa, vaikka siinä ei varsinaista suojakerrointa olisikaan. Onhan se peittävä kerros kosteusvoiteen päällä? Vai onko siitä hyötyä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *