Naiselo 45+
Naiselo 45+

Laitteisiin hurahtaneet

Saimme viime syksynä kutsun tulla kokeilemaan laitepilatesta. Silloin aikataulut eivät antaneet periksi. Onneksi nyt keväällä löytyi kalentereistamme kolme maanantaiaamua näytetunneille.

Ennen ensimmäistä tuntia Kaisalla ei ollut mitään käsitystä, millaista tämä laji on. Kun hän meni Method Putkisto & Pilates Studion Töölönkadun tiloihin, hän hämmästeli laitteita. Kidutusvälineitä?

Olemme kumpikin käyneet jo vuosia mattopilateksessa, mutta laitepilateksen Combo Chair -laitteiden kanssa olimme alkupisteessä. Vain hengitys ja jotkut termit olivat tuttuja.

Olimme eri ryhmissä, mutta vetäjä eli MP Pilates -ohjaaja Pia Kurkela oli sama. Innostuimme molemmat heti lajista.

Olemme pitäneet mattopilatesta tehokkaana – ja sitähän se on, mutta kyllä laitepilates tuntuu vieläkin tehokkaammalta. Tunneilla käytetään Joseph Pilateksen kehittämiä laitteita, joiden teho perustuu erilaisiin jousivastuksiin. Niiden tehoa säädellään kehittymisen mukaan. Liikkeet tehdään rauhallisesti ja tekniseen suoritukseen panostetaan. On parempi tehdä vähän ja oikein, kuin paljon ja pieleen. Koko kroppa saa tehokkaan treenin.

Parasta on pieni ryhmä ja hyvin henkilökohtainen ohjaus. Pian tarkka silmä valvoo, että jokainen tekee harjoituksen ja linjaa vartalonsa juuri niin kuin pitääkin. Jos koet personal trainerin liian henkilökohtaisena ja ison ryhmän liian lepsuna, niin tämä on täydellinen vaihtoehto.

Pia suosittelee meille aloittelijoille kehon ylläpitoon ja huoltoon yhtä laitepilatestuntia viikossa. Kolmen näytetunnin jälkeen ostimme molemmat kymmenen kerran kortin (210 euroa).

Tunnin jälkeen on aina mahtava fiilis. Keho tuntuu hiljalleen avautuvan ja joustavan enemmän kuin aiemmin. Ehkä kankeuskin hiljalleen katoaa.

Kaisa ja Sini

PS Laji sopii myös leikkauksista toipuville tai raskaana oleville.

Kommentit (2)

 1. Anne-Riitta

  Kiitos, kuvailu mattopilateksesta herätti kaipuuni pilatekseen pariin! On nautinnollista lukea bloginne erittäin laadukasta sisältöä, olen saanut hyvää tietoa, vinkkejä ja visuaalista iloa jutuistanne. Tapanne tarttua aiheisiin uppoaa suotuisaan maaperääni – erittäin onnistunut blogi – kiitos ja terveiset aurinkoisesta lapista!

  • Sini Kesänen

   Hei Anne-Riitta

   Ihanaa saada näin positiivista palautetta. Kiitos, kiitos! Tällainen kannustaa, olemme itsekin edelleen erittäin innostuneita tekemään tätä blogia.
   Aurinkoista pääsiäistä sinne Lappiin.

   Sini

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *