Naiselo 45+
Naiselo 45+

Laivoilla kasvisruokaa ja klassikoita

Viking Line toi Spring & Green -kasvisruokamenun, ja Tallink Siljan mestarikokit suunnittelivat laivayhtiön 60-vuotisjuhlamenun. Kävin maistelemassa molemmat. 

Viking Linen Vihreää kevättä -kampanja keskittyy vihreisiin arvoihin ja laivayhtiön ympäristötyöhön. Tähän teemaan sopii vegetaarinen Spring & Green -menu, jota tarjoillaan 31.5.2017 saakka. Keittiömestarit ovat panneet parastaan ja luoneet todella herkullisen kokonaisuuden – ja kaikki on todellakin courmet-tason kasvisruokaa. Alkupalan paahdettu, pikkelöity parsa, nokkospesto ja sitruunavaahto sai veden kielelle.  Pääruokana esimerkiksi savustettua munakoisoa, rapeaa seitania, saksanpähkinä- ja punainen chilipippuripyree, granaattiomena ja paahdettu sipuliliemi. Nam, nam.

Vaikka olisit sekaruokavaliolla, kokeile näitä fine dining -tason kasvisruokia. Ihania makuvivahteita. Viking Linen Spring & Green -listalta voi poimia mieleiset ruuat (alkuruuat 9,50-10 e, pääruuat 24 e ja jälkkärit 9,50-10 e) tai ottaa valmiin kolmen ruokalajin kokonaisuuden hintaan 41 e. Vegaaneille on omat, herkulliset vaihtoehtonsa.

Tallink Siljan 60-vuotisjuhlamenun takana ovat neljän laivan keittiöpäälliköt, jotka ruokineen kilpailivat pääsystä juhlamenulistalle. Tuloksena oli päivitetyt klassikot.

Menun aloittavat riimiporoa Sallasta ja marinoituja kasviksia ja kauden sienet ja rakuuna. Pääruokavaihtoehtoja on kaksi: kuhaa Walewska, katkarapua ja perunaa ja Oskarin leike vasikasta, hummeria ja parsaa. Jälkkärinä on karamellisoitua omenaa ja vaniljajäätelöä. Menun hinta on 59 e.

Ennen kaikkea alkuruokien suussasulava riimiporo ja väliannoksena tarjottu sieniannos jäivät mieleen herkullisuudellaan. Kokonaisuuden kruunasi ihana jälkkäri.

Kaisa

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *