Lämpimänä, mutta miten?

25 astetta pakkasta! Ei ole todellista! Yli 50 asteen lämpötilamuutos Dubain-risteilyn ja Suomen pakkasten välillä. Oli aika miettiä, miten pärjään pakkasessa.

Seurasin sosiaalisen median keskustelua pakkaspukeutumisesta. Moni hehkutti Joutsenen untuvatakin puolesta . Eikä ihme. Kyllähän paksu ja riittävän pitkä laatu-untuvatakki pitää lämpimänä, ja vielä vuosikausia.

Kommenteissa oli kuitenkin jokunen, joka ilmoitti karttavansa kaikkia vaatteita, joissa on eläinperäisiä aineita. Käyttävätkö he sitten uusiutumattomasta luonnonvarasta, öljystä tehtyjä tekoturkkeja tai polyamidikankaisia ja polyesterivanua sisältäviä toppatakkeja? Nehän eivät maadu, vaan ovat ongelmajätettä! Vai ehkä he turvautuvat puuvillavaatteisiin, joiden vuoksi Aral-järvi on tuhoutunut. Tuntevatko he silloin piston sydämessään?

Toisaalta viime päivien pakkaset ovat olleet ns. turkkikelejä. En usko, että kukaan kannattaa sitä, että eläimiä kohdellaan kaltoin. Toisaalta turkistarhaus on laillinen elinkeino. Mutta. Tietysti eläimillä pitää olla järjelliset olosuhteet – kaikissa tilanteissa.

Aito turkki on myös kymmenten vuosien sijoitus. Moni meistä on  perinnyt turkin. Jos tällaista vanhaa turkkia on säilytetty oikein, sen voi jopa muokata uudestaan, muodistaa, pienentää tms. Harvalle muulle vaatteelle kannattaa teettää tuollaisia muutostöitä.

Mikä sitten olisi paras tapa suojautua hyytävältä säältä? Kerrospukeutuminen tietysti, mutta mitä päällimmäiseksi.

Jokainen miettiköön itselleen sopivan, omiin mieltymyksiinsä, oman kukkaronsa mukaan. Eiköhän se ole jokaisen oma ratkaisu, enkä ainakaan minä paheksu kenenkään ratkaisua, pukeutuu hän puuvillaan, tekoturkkiin, untuvaan tai turkkiin.

Mihin ratkaisuun sinä olet päätynyt?

Kaisa

Kommentit (3)
 1. Minun ratkaisuni on Joutsenen nilkkapituinen untuvatakki ;-D. Ei minulla mitään ole turkkiakaan vastaan, mutta en ole sellaista perinyt enkä ole raaskinut ostaa, tosin käytettyjä turkkeja varmaankin saisi kohtuuhinnalla…..

  1. Kaisa Virtanen
   11.1.2016, 20:38

   Hei Merja, kiitos kommentistasi. Joutsenen pitkä untuvatakki on hyvä valinta näillä säillä. Siinä pysyy lämpimänä, ja se kestää vuosikausia. Hyvä sijoitus.
   Uskon, että turkkeja saisi edullisesti käytettynä, mutta niiden laadusta/kunnosta ei aina ole varmuutta.
   Hyviä pakkaspäiviä
   -Kaisa

 2. Vielä huomenna turkiskelit:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *