Leivotaan leipää

Kun mieli tekee tuoretta leipää, valmis leipäainesekoitus saattaa pelastaa. Vai pelastaako? Testasimme pari vaihtoehtoa.

 

leipa1

Ostin valmiit leipäainekset Mikkelissä sijaitsevasta Kenkäveron myymälästä. Leivänteko oli helppoa. Jauhoseokseen lisättiin vettä, sekoitettiin, kohotettiin puoli tuntia ja paistettiin tunti.

leipa3

Ohjeet olivat selkeät ja leipä maukasta. Varsin kätevä pelastus ainakin mökillä. Leipä meni heti kokonaan lämpimänä. Nyt testivuoroa odottaa tämän kesän uutuus, mustikoilla ja puolukoilla ryyditetty leipäainesversio. Se maksoi vajaat kuusi euroa.

Kaisa kokeili Tuoppi-saaristolaisleipäpakkausta, josta löytyi jauhoseos, kuivahiiva ja paistovuoka. Yksinkertaiset ja selkeät ohjeet tekivät leivän leipomisen hyvin helposti. Jos osaat lukea, sekoittaa kuivat aineet ja lämpimän veden, onnistut tässä. Taikinaa kohotettiin kahdessa vaihteessa yhteensä tunti, paistoaikana oli 50-60 minuuttia – ja avot: leipä oli valmis.

tuoppi-pakkaus

Leipä maistui hyvältä, aidolta. Juhannuspöydässä se sai kiitosta.

tuoppi-leipä siivutettuna

Jos haluat päästä helpolla saaristolaisleivän valmistuksessa, suosittelen Tuoppia. Minä ainakin ostan muutaman euron maksavan pakkauksen vierasvaraksi mökille.

Sini ja Kaisa

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *