Lentokenttäruoka yllätti

Reissaan lentäen jonkin verran, mutta enpä olekaan koskaan syönyt Helsinki Vantaan lentokentällä ennen lentoa. Korkeintaan olen kentällä syönyt aamiaista tai nautiskellut lasin kuplajuomaa, joskus herkkuleivän.

Sikäli hassua, että silloinhan jää aina joutoaikaa, koska siellä kannattaa olla ajoissa. Tähän huomioon hätkähdin, kun kiertelin toimittajajoukon kanssa tutustumassa kentän ravintoloihin.

Tähän saakka suosikkipaikkani lasilliselle on ollut Wine&View -ravintola, jossa voi naukkailla lasillisen hyvää sampanjaa, kuohuviinia, viiniä tai konjakkia samalla kun voi katsella ikkunoista lähteviä ja saapuvia lentokoneita.

 

Täällä istuskellessa tulee aina mieleeni, kuinka poikieni ollessa pieniä, hurautimme aika ajoin lentokentälle katselemaan lentokoneita. Tuolloin yli parikymmentä vuotta sitten aulassa oli kahviloita, joihin pääsi ilman turvatarkastuksen läpimenoa.

Pojat olisivat katselleet lentokoneita, lastausautoja ja kentän hyörinää vaikka kuinka kauan. Edelleen näkymä viehättää. Lähdön tunnelma kipristelee aina hieman vatsanpohjassa.

Henkilökunnalta kannattaa kysyä jaloista juomista, he ovat alansa asiantuntijoita.

 

Olen vaistomaisesti ollut tyytyväinen ravintolan viineihin, mutta en ole tajunnut miksi. En todellakaan ole mikään viiniekspertti. En enää ihmettele, kun kuulin, että FINE Wine Barissa voi maistella maailman huippuviinien vanhoja vuosikertoja laseittain. Ei ole harvinaista, että viiniharrastaja lentää  kentälle ihan vain maistaakseen lasillisen, sillä tarjolla on erikoisuuksia tuhannen maailman parhaan viinin joukosta. Luokituksesta vastaa The 1000 Finest Wines Ever Made -viiniopas.

 

 

Yksi suosikkiannoksista on tapas-lautanen, jossa kalaa, poroa ja herkkujuustoja.

 

Kenttäkierros oli kuin pikavisiitti maailma ympäri. Kentällä on kymmeniä ravintoloita, jotka on trimmattu vastaamaan aina vain kasvavan turismin vaatimustasoon. Eikä mikään ihme, sillä kenttä on maailman viidenneksi suurin vaihtopaikka Euroopan ja Aasian välillä.

Ravintoloiden raaka-aineissa suositaan lähiruokaa ja luomua silloin kun se on mahdollista. Suosituin ravintola on edelleen turvatarkastuksen jälkeen sijaitseva Oak Barrel Irish Pub -ravintola, josta toki saa muutakin kuin olutta.

Tällä kierroksella suosikikseni nousi rentoa aasialaisruokaa tarjoava Two Tigers Sushi & Noodles -ravintola non-schengenalueella.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Vierailuhetkellä aamulla tilaa vielä oli, mutta viisainta on varata ruokailupaikka ainakin tähän ravintolaan etukäteen. On kuulema aina tupaten täynnä.

Maut olivat niin hyviä, että kuvia katsellessa aloin pohtia, pitäiskö lähteä kaukomaille reissuun?

 

Paikan päällä valmistetut sushit veivät kielen mennessään. Ahneuksissani söin kaiken eteen kannetun.

 

Kaikki kentän ravintoloissa tarjottava leipä leivotaan saapumisaulan tasolla olevassa leipomossa.

Kiva, että työskentelytilat on avattu ikkunoin halliin. Toisten työskentelyn katsominen on kiinnostavaa.

 

Suosittelen ostamaan sieltä lämmintä pullaa tai leipää kotimatkalle mukaan. Itse en ole koskaan aiemmin edes huomannut tässä aulassa olevia Bistroa tai Street Food -paikkaa.

Kätevää mukaanotettavaa kotiinkin saapuvien ala-aulassa T2-terminaalissa.

 

Totta kait kentältä löytyy myös Muumikahvila. Tämä porukka oli laskemassa reellä mäkeä. Kaikkien matkustajien kasvoille nousi hymy heidät nähtyään.

 

Kierroksemme päättyi kahveihin ja juuri uunista tulleisiin lämpimiin korvapuusteihin. Onko mitään parempaa kuin lämmin leipä tai pulla?

Sini

Kommentit (3)
 1. kokemusta on
  24.3.2019, 10:17

  ja hinnat ovat huipussaan, mieluummin syön koneessa kuin anna rahat näiden rosvoravintoloiden pitäjille.

  1. Hei

   Totta, hinnat mietityttävät, mutta esimerkiksi mainitsemani viinibaarin aamiainen maksaa 9,90 e ja on runsas. HInta samoissa ainakin Helsingin keskustan aamiaisten kanssa.
   Onneksi on vaihtoehtoja.

   Sini

  2. Sirkka -Liisa Hohtari
   25.3.2019, 15:53

   Koneessa on niin vaikea syödä pienessä tilassa, jotta syön mieluummin kentällä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *