Naiselo 45+
Naiselo 45+

Liepeet hulmuten

Lämmin syksy on otollinen parille tämän sesongin muotiasulle: poncholle ja viitalle.

Muotinäytöslavoilla ja -kuvissa on ollut paljon näitä molempia muotivermeitä. Äkkiseltään voisi ajatella, ettei niille ole paljon saumaa Suomen säissä. No, ehkä niillä ei pärjää kylminä, tuulisina päivinä. Tänä syksynä sää kuitenkin on ollut tavallista lämpimämpi, ja viitalla tai poncholla on pärjännyt yllättävän hyvin.

Kun sää viilenee hyytäväksi, voi viitan heittää vaikkapa kevytuntuvan päälle. Tai näitä asuja voi käyttää ilmastoidussa toimistossa. Eipähän ilmastoinnin puhallus jumita niskaa.

Nuoruudessa minulla oli enoni vaimon tekemä poncho (minnehän se on kadonnut). Se oli ihanan lämmin, pörröisen villainen.

Sitten joskus 80-luvun lopulla käytin mustaa villaviittaa. Se oli toimiva myös juhliin mennessäni, koska näyttävää (silloinhan oli ne pömpöösimäiset olkatoppaukset) asua ei tarvinnut sulloa ulsterin alle. Siihen aikaan niitä juhlia oli aika paljon, kiitos mieheni työn.

Sitten tuli pitkä ponchoton ja viitaton ajanjakso, kunnes viime keväänä ostin viitan ja ponchon. Viitta on Balmurin alpakkainen ja talvivalkoinen. Siihen on kiva kietoutua. Poncho on kevyt, kesäinen ja pellavaa, L’asessorista. Kesällä se korvasi neuletakin ja nyt olen käyttänyt sitä sisällä, jos päällä on lyhythihainen pusero. Hyviä ostoksia molemmat.

Vielä harkitsen yhdestä: by Pia’s-malliston poncho on mietinnässä.

Kaisa

Kuvat:

1. ja 3 by Pia’s

2. Balmuir

Kommentit (4)

 1. Maiju

  Voi kun mä niin rakastan ponchoja ja viittoja. Ne on hyvä väliajan takin korvike 😉

  • Kaisa Virtanen

   Hei Maiju, kiitos kommentistasi.
   Välikausivaatteena nämä asut ovat tosiaan mitä mainioimpia. Käytätkö sinä niitä myös töissä, sisätiloissa, kuten minä?
   -Kaisa

 2. m.a

  Mielestäni poncho ja viitat on monipuolinen asuste joita vois näkyä katukuvassa vähän enemmän joitakin siellä täällä mutta vielä on aika hiljasta.hyvä vinkki tuo toimistossa käyttäminen jospa nämä pikkuhiljaa lisääntys katukuvaankin:-)

  • Kaisa Virtanen

   Hei M.a., kiitos kommentistasi.
   Eiköhän ponchot ja viitat vähitellen näy katukuvassa. Ainakin niitä on nyt tarjolla paljon enemmän kuin keväällä, kun minä etsin niitä.
   -Kaisa

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *