Lomastressiä?

Mitä aiot tehdä lomalla? Lehdet ovat olleet täynnä juttuja, miten vältät lomastressin.

Hämmästelen, emmekö me enää osaa edes lomailla ilman stressiä. Onko lomasta tullut suoritus? Jo toukokuusta alkaen ihmiset kyselevät toisiltaan, mitä suunnitelmia on loman suhteen, mitä teet lomalla jne.  Lomaan asetetaan valtavia paineita: pitää matkustaa, pitää siivota, pitää kyläillä, pitää istua terassilla, pitää olla mökillä, pitää harrastaa. Aikatauluja, kelloaikoja, odotuksia ja velvollisuuksia. Huh, huh.

Miten lomista tuli tällaisia? Miksi me haluamme työkuukausien jälkeen suorittaa myös lomamme? Kyllähän siinä stressi tulee vähemmästäkin!

Miten olen voinutkaan lomailla kaikkina vuosina, kun en ole tajunnut kokea lomastressiä? Kesäloman suhteen en laadi tarkkoja suunnitelmia. Työni on täynnä dead line -päiviä, määräaikoja. En halua neljän viikon lomalle sopia liikaa tarkkoja menoja. Haluan tarttua hetkeen, elää fiiliksen mukaan. Kesälomaan on sovittu vain pari asiaa, kaikki muu on avointa.

Näyttää todella hyvältä, että kalenterissa ei ole liikaa merkintöjä. Rentoutavaa.

Jos Suomen suvi on kaunis ja lämmin, haluan olla Suomessa. Muistan vuosia sitten, kun pari viikkoa loman alusta oli pelkkää sadetta ja kylmyyttä. Silloin nettisurffailu toi avun: lentolippu minne tahansa Suomea etelämpään. Päädyimme silloin Hampuriin ja 30 asteen lämpöön. Ei huono.

Yrittäkää tekin ottaa rennosti, ilman lomastressiä.  Tutkailkaa vaikka luontoa ja lukekaa – tai ihan mitä tahansa, kunhan se tuottaa iloa ja rentouttaa sielua.

Hyvää lomaa (loma alkaa NYT, mutta se ei tarkoita Naiselon hiljenemistä)

Kaisa

 

Kommentit (2)
 1. Rentouttavan ihanaa lomaa sinulle!
  Nautin jokaisesta lomapäivästä oli sää mikä hyvänsä! Loma on ihanaa aikataulutonta aikaa tässä hektisessä elämässä.
  Lomaterkut, Arja

  1. Hei Arja, kiitos kommentistasi. Sinulla on hyvä asenne loman suhteen: nauttia säästä huolimatta.
   Rentouttavaa lomaa!
   -Kaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *