Naiselo 45+
Naiselo 45+

Lontoo, yksi lemppareistani

Ah, Lontoo! Täällä taas. On kuin olisi tavannut jälleen vanhan tutun.

Ensimmäiselle Lontoo-päivälle ei ollut mitään agendaa. Koska sää oli epävakainen, kiertely Oxford Streetin tavarataloissa oli juuri sopivaa ajanvietettä. Samoin kevyt lounas perinteisessä pubissa.

Talouden epävakaisuus näkyy täälläkin. Kaupoissa on paljon tarjouksia, kausialennusmyyntejä jne. Silti shoppailumoponi ei karannut. Shoppailun mustasta vyöstä huolimatta en ostanut mitään (tätä sukulaiset eivät usko)!

Vaikka kaupoissa oli hiljaista tai ainakin rauhallista, silmiini pisti henkilökunnan määrä. Käsittämättömän paljon myyjiä. Enkä muistanut, miten paljon kosmetiikkaosastoilla on miehiä myymässä ja esittelemässä naisille suunnattuja tuotteita, ennen kaikkea tuoksuja. Esimerkiksi perinteisen Selfridgen tuoksuosaston esittelijät olivat 90-prosenttisesti siististi pukeutuneita, nuoria herrahenkilöitä.

Monessa tavaratalossa oli mahdollisuus myös verkkokauppatilaukseen. Sitä varten oli tietokoneita eri puolilla myymälää. Ehkä sekin auttaa perinteistä kauppaa pärjäämään nettikauppoja vastaan.

Perjantaiksi on luvattu kaunista säätä. Saa nähdä, mitä ohjelmaa sille päivälle keksin.

Kaisa

Kommentit (6)

 1. Uraäidin Ruuhkavuodet

  Oi, ihanaa – täytyypä seurailla tiiviisti blogikirjoituksiasi! Olemme lähdössä 10-vuotiaan tyttäreni kanssa Lontooseen muutaman viikon kuluttua. Hän ei juurikaan tykkää shoppailusta, mutta saisikohan kuitenkin Oxford Streetin ja Selfridgen mahdutettua ohjelmaan, hmmm…

  • Kaisa Virtanen

   Hei Uraäidin Ruuhkavuodet, hyvän kohteen valitsitte. Lontoossa on jokaiselle jotain: kulttuuria, shoppailua, nähtävyyksiä, kaikkea paljon.
   Olen käynyt Lontoossa noin 20 kertaa ja joka kerran koen erilaisen Lontoon.
   Käykää ainakin vahakabinetissa, Hyde Parkissa kävelemässä, ehkä jossain museossa, kello viiden teellä, musikaalissa. Voi täällä voi tehdä vaikka mitä!
   Kerro, mikä teitä kiinnostaa, niin yritän antaa jotain vinkkejä.
   -Kaisa

  • Uraäidin Ruuhkavuodet

   Moi taas! Tyttäreni on aika pikkuvanha ja hän on jo itse suunnitellut matkaohjelman, johon pitää mahtua ainakin Harry Potter -studiot, visiitti Kingscrossin juna-asemalle, sekä vierailu Brittish Museumissa. Risteilyn olemme myös varanneet. Taitaa tulla tiivis reissu, koska lähdemme perjantaiaamuna ja palaamme myöhään maanantaiaamuna, Omana tavoitteenani on, ettei pieni matkakumppanini pääse uupumaan…

  • Kaisa Virtanen

   Hei Uraäidin Ruuhkavuodet, tyttäresi on suunnitellut kivan ohjelman. Annan vinkin: ottakaa museosta kahlattavaksi vain osa, sillä museo on todella iso. Miettikää valmiiksi, mikä teitä eniten kiinnostaa. Siten pystytte hahmottamaan näkemänne.
   Thames-ristely on kiva. Laivasta näkee Lontoon toisesta vinkkelistä.
   Ihanaa reissua.
   -Kaisa

 2. Henna / pakkomielteet

  Oi Lontoo!
  Itse lähden ensi viikolla ja aivan takuulla shoppailen 😉

  • Kaisa Virtanen

   Hei Henna, harvahan täältä selviää shoppailematta. En minäkään!
   -Kaisa

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *