Lukijapäivän satoa vol 5: Näe ja näy

Lukijapäivän osallistujat pääsivät myös tutustumaan uusimpaan silmä- ja aurinkolasimuotiin, sillä Puuterihuoneen oma optikko Timo Andersson oli juuri palannut Milanosta keväiseltä ostoskierrokseltaan. Lukijoita palveltiinkin kolme optikon voimin. Halukkaille tehtiin näöntarkastus ja opastettiin oikeassa kehysvalinnassa. Monta hyvää keskustelua syntyi myös linssivalinnoista.

Moni huokaisi tullessaan, että kyllä silmälasien ostaminen on niin hankalaa ja vaikeaa. Ihmettelemme aina, että miksi se koetaan vaikeaksi.  Jos apuna on ammatti-ihmisiä, niin eihän silloin koko kaupan valikoimaa tarvitse sovittaa. Sini sovitti vuosi sitten täällä Puuterihuoneen optikolla kahta mallia, joista toiset hän osti Ja on ollut tyytyväinen. Kehuja satelee ja moni on käynyt ostamassa itselleenkin samantyyppiset.

Tervetulotoivotuksen rillipäät. Huomaatteko, että kaililla on silmälasit, myös kahdella lukijalla oikealla. Optikkokolmikko kuvan keskellä, Pirjon oikealla puolella Timo Andersson, edessä vaalea lyhyttukkainen Sirpa Lehto ja vierellä pitkähiuksinen Assi Nikander.

 

No mikä sitten on muotia? Värit, erilaiset muodot ja muovin ja metallin yhdistelmät. Metallikoristeet ovat entistä sirompia ja monimuotoisempia.

Muotia tärkeämpää on kuitenkin, että kehyksen koko ja mittasuhteet ovat tasapainossa käyttäjänsä mittojen kanssa. Ihan kuin pukeutumisessakin.

Oikein valituilla kehyksillä voi muokata tehokkaasti ilmettä. Esimerkiksi ylöspäin nouseva kulmalinja antaa nostetta kasvoille ja hämää laskeutuneita leukaperiä.

Kehysten istuvuudesta ei kannata tinkiä. Kolmen optikon raati olikin armoton asian suhteen. Tarkkoina oltiin myös siitä, että suosikkikehykseen saadaan tehtyä myös siisti eli riittävän ohut linssi. Optikot saivatkin osallistujilta kehuja siitä, etteivät tuputtaneet ostamaan, vaan rohkenivat myös sanoa ei, jos asiakkaan kehyssuosikki ei linssin kanssa toimisi hyvin.

 

Puuterihuoneen optikkoliikkeen puolella on satoja, ellei tuhansia kehysvaihtoehtoja. Timolla on optikkoliike myös Turussa. Raili ja Timo myös kiertävät eri puolilla maata optikkoliikkeissä esittelemässä kehyksiä. Jos he sattuvat omalle paikkakunnalle, kannattaa käydä moikkaamassa tätä tehokaksikkoa.

 

Optikko Assi Nikander teki näkötarkastuksia ja auttoi kehysvalinnoissa.

 

Japanilaisen malliston kehyksissä on ytyä.

Pyöreitä kehyksiä soviteltiin kiinnostuneena.  Seurasimme pitkään sovituksia ja totta, aina kun joku sovitti pyöreitä kehyksiä, sekä sovittajalle että katsojille nousi hymy huulille. Kannattaisiko jo senkin vuoksi ainakin perusmyrtsin valita pyöreät kehykset?

Aurinkolaseissakaan e ole yhtä must-tuotetta. Pyöreitä laseja on paljon, muotitietoisimmat valitsevat kunnon kissat!

Varsin kiinnostavan näköinen on pyöreän ja kulmikkaan kehyksen yhdistelmä.

 

Kevyempää ilmettä kirkkailla kehyksillä ja vaaleammilla linsseillä.

 

Maltilliseen aurinkolinssikehykseen saa särmää myös liukuvärjäyksellä tai peilipinnalla. Liukuvärjäys on kätevä etenkin aurinkolaseissa, joissa on monitoimilinssit. Niillä näkee sisätiloissakin lukea lähelle ilman, että lasit pitää vaihtaa.

Silmä- ja aurinkolaseja ostaneet tekivät tyylikkäitä ostoksia. Mukana oli pelkistettyä linjaa, rohkeaa mutterikulmikasta, filmitähtimäistä loistetta ja rohkeita värejä. Optikkohuoneessa kävi jatkuvasti iloinen puheenpulputus ja naurunremahdukset. Kaikkien näköoa ei heditty tarkistaa, joten pulputus jatkui vielä tälläkin viikolla.

Olipa taas ihana energiset lukijapäivät. Se energia, kiinnostus ja tooisten kannustus, joka teistä kaikista lähti ja silmistä säteili. Se kannattelee meitä pitkään.

Kiitos osallistujat, Raili, Pirjo, Timo, Assi, Sirpa, Pauliina ja Katja. Oli  todella palkitsevaa saada työskennellä teidän kaikkien kanssa. Kiitos myös kaikille yhteistyöyrityksille.

Kaisa ja Sini

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *