Lukijoita varten

Eeva järjesti kauneuspäivän lukijoille. A-lehtien aula täyttyi, kun 250 naista tuli kuuntelemaan luentoja ja juttelemaan asiantuntijoiden kanssa.

Kun Eevan markkinoinnista kysyttiin minua puhumaan lehden lukijapäivään, en miettinyt sekunttiakaan. Ilman muuta suostuin. Olisi kiva päästä juttelemaan lukijoiden kanssa. Free-toimittajahan voi helposti elää kuplassa, irti lukijoista.

Ideointipalaverissa päädyimme  vaatteiden ja vartalon mittasuhteet -aiheeseen. Sehän on kestosuosikkiaihe. Lisäksi ideoimme, että kokoan kolme asukokonaisuutta, joissa kaikissa on sama pikkumusta. Asustaisin ne kolmella eri tavalla. Päädyin rooliajatteluun: yksi nukeista on menossa töihin, toinen teatteriin ja kolmas pikkujouluihin. Mekot valitsin Ril’s-mallistosta. Osallistujat saivat äänestää mieleistä asukokonaisuutta.

Päivän lopussa päätoimittaja Riitta Nykänen toimi onnettarena: pääpalkintoja vuoden DIM-sukkahousut, toisena L’asessor-viitta ja kolmantena Anna Gav -koru.

Auditoriossa oli monta mielenkiintoista luentoa: gynekologin luennosta kehysmuotiin. Minä puhuin pukeutumisen aakkosista eli mittasuhteista.

Vichyn pisteessä ammattilaiset tekivät ihoanalyysejä, jakoivat näytteitä ja vieressä apteekki myi tuotteita. Synsamin osastolla halukkaat saivat kokeilla uusia kehyksiä. Yllättävää oli (ainakin minulle), että moni myös tilasi uudet lasit. Nopeita päätöksiä. Eevan lukijat selvästi tietävät, mitä haluavat ja luottavat ammattilaisiin.

Päivän juontaja Hanna Sumari haastatteli meitä asiantuntijoita. Me Hannan kanssa löysimme yllättävän yhteisen intohimon kohteen (kauneuden ja muodin lisäksi): pyykinpesun. Siitähän meillä riitti juttua niin lavalla kuin lavan ulkopuolellakin. Lisäksi Hanna kyseli minulta muodista, mittasuhteista ja vaatekuiduista. Rentoon ja luontevaan tyyliinsä Hanna piti jutun kasassa, etten alkanut liikaa rönsyillä näistä minulle läheisistä ja rakkaista aiheista.

Kannaltani päivän huippuantia oli keskustelut lukijoiden kanssa ja vartaloanalyysien tekemiset. Olin aivan otettu, kun kuulin lukijoita tulleen Ylivieskasta, Iisalmesta, Raumalta, Turusta – eri puolilta Suomea – ja vain tätä tilaisuutta varten.

Päivän suosio yllätti jopa järjestäjät. Tavoite ylittyi, ja tilaisuuden lippumyynti piti lopettaa ennen päivää. Se on selvä osoitus, että tällaisille hyötyä ja elämyksiä -päiville on tarvetta.

Kaisa

Klikkaa kuvia, niin saat se suureksi.

Kuva 1: Eevan toimituspäällikkö Outi Rastas ja juontaja Hanna Sumari keskustelivat muotitoimittaja Jaakko Selinin kanssa, joka kertoi lukijapäivän aikana kehysmuodista.

2: Synsamin osastolla lukijat saivat kokeilla kehyksiä ja jopa tilata niitä.

3: Mallinuken Ril’s-pikkumusta puettuna työuskottavasti.

4: Sama pikkumusta sai kaveriksi mokkajakun, jonka ansiosta sillä voisi mennä vaikka teatteriin.

5. Ja nyt pikkumusta muuttuu juhlavaksi, kun siihen yhdistetään sileästä sametista tehty, kirjailtu hapsujakku ja näyttävä koru.

6. Koska audiorioon mahtui vain reilu sata kuulijaa, kaikki luennot pidettiin kaksi kertaa.

7. Hanna Sumari juonsi tilaisuuden ja haastatteli asiantuntijoita – ja piti huolen aikataulusta.

8. Vichyn voiteet tekivät kauppansa, myyjänä Herttoniemen Apteekki.

9. Päätoimittaja Riitta Nykänen ja Hanna Sumari hetkeä ennen kuin vieraat saapuvat.

Kommentit (4)
 1. tyylikkäät nahkahousut Riitalla:)

  1. Kaisa Virtanen
   12.10.2015, 18:32

   Hei Jani 75, nahkahousut sopivat Riitalle hyvin.
   -Kaisa

 2. Wau..250 on todellakin kysyntää tämän tyyppisille tilaisuuksille. Näyttäs olevan a-lehdillä hyvät tilukset järjestää tapahtumia. Oli hyvä idea laittaa nuo malli nuket esille olet kaisa todella hyvä yksityis kohtien mestari mielettömiä asu kokonaisuuksia kaikki kolme ja tuo miten yhdistelet mustaa ja punaista on perfect niin yksin kertaista ja upeaa. Toivottavasti nämä lukia tapahtumat jatkuu tulevaisuudessakin…..hyvää syksyn jatkoa naiselolle.

  1. Kaisa Virtanen
   12.10.2015, 18:31

   Hei M.a., kiitos kauniista sanoistasi.

   Osallistujamäärä tosiaan osoitti, että lukijat haluavat tällaisia tilaisuuksia. A-lehtien toimitalo taipuu moneksi, myös tällaiselle tapahtumalle. Valoisa aula toimii hyvin.

   Eipä sitä tiedä, vaikka vastaavia päiviä Eeva järjestäisi jatkossakin.
   -Kaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *