Maalauspajavierailu on ihana, aineeton lahja

Somessa kiertää seuraava kiertokirje: Ostetaan joululahjat pieniltä suomalaisyrityksiltä ja itse itsensä työllistäviltä ihmisiltä. Lahjakortti kauneushoitolaan, hierojalle, kampaajalle, jalkahoitoon, nuohoojalle, valokuvaajalle, siivoojalle, remonttimiehelle, kaivinkoneyrittäjälle, teatteriin, yksityiselle optikolle, käsityöläiselle tai laboratorioon…

Innostuimme ajatuksesta ja päätimme viimeinkin toteuttaa monta kertaa pohtimamme maalaussession Krista Launosen Mielitila -maalauspajassa. Olimme siellä eilen ja voi hyvänen aika, miten kivaa se olikaan.

Krista Launonen on luovuusasiantuntija, luennoitsija, tietokirjailija, kuvataiteilija, taideterapeutti.

Kumpikaan meistä ei ole ennen harrastanut piirtämistä tai maalaamista. Molemmilla oli takaraivossa ajatus, ettemme osaa piirtää, maalaamisesta puhumattakaan.

Maalauspajan idea onkin päästää aivot narikkaan ja katsoa, mitä siveltimellä syntyy.  Ilman paineita, ennakkosuunnitelmia jne. Taiteessahan ei ole oikeaa tai väärää. On vain erilaisia tulkintoja.

Krista on meille vanha tuttu toimittaja-ajoiltaan, joten pääsimme suoraan asiaan ilman tutustumiskierrosta.

Ensin valittiin postikorteista se, joka miellytti eniten. Tässä pitäisi edetä tunteella ja luottaa siihen.

Oli todella kiva heittäytyä maailmaan, joka ei ollut ennestään tuttua. Olimme kuin pienet lapset ekaa kertaa karkkikaapilla. Emme kumpikaan olleet aiemmin maalanneet akryyliväreillä. Kivaa oli.

Alussa hieman lämmiteltiin vesiväreillä ja kokeiltiin erilaisia siveltimiä ja työkaluja.
Akryylivärien kimppuun, mutta mitä värejä valita?

Jossakin vaiheessa tajusimme, että kerrankin molemmat olimme hiljaa ilman puheenpulinaa ja keskityimme töihimme. Yleensähän me kuulema puhumme koko ajan ja niin kovaa, että kuuluu naapurikyläänkin.

Krista analysoi työmme ihanan kannustavasti. Melkein jo luulimme, että uudet Picassot ovat syntyneet!

Lopussa katsastettiin yhdessä mitä tulikaan tehtyä ja keskusteltiin. Työasiat tai omat murheet eivät kertaakaan tulleet mieleen.

Valmit työt: vasemmalla Sinin ja oikealla Kaisan.

Kerromme tästä siksi, että tällainen maalauspaja on mielestämme yksi vaihtoehto aineettomaksi joululahjaksi. Kaikille tulee hyvä mieli, kurssista jää muistoksi oma taideteos.

Uuden kokemuksen jälkeen on helppo hymyillä.

Lähdimme kotiin iloisen onnellisena, hymyssä suin.

Jos innostuit asiasta, niin vilkaisepa Kristan verkkosivuilta lisätietoja.

Kaisa ja Sini

PS. Maksoimme 2-tuntisen kurssin 59 euroa itse.

kulttuuri kuvataide
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *