Naiselo 45+
Naiselo 45+

Maljoja isänmaalle, elämyksiä itselle

Ensi vuosi on maamme juhlavuosi – 100 vuotta tulee täyteen. Sen kunniaksi on tulossa paljon kivaa koko kansalle koko vuoden ajan. 

Joitakin asioita on jo julkistettu. Pääsimme maistelemaan Oodi vapaudelle -kuohuviiniä, joka juhlistaa satavuotiaan maamme lisäksi suomalaista naista. Sen kunniaksi Social Winesin maahantuomien kuohu- ja valkoviinipullojen etiketit on kuvitettu muotitaiteilija Katri Niskasen muotipiirroksin.

”1900-luku oli naisille uudenlainen aikakausi. Naiseuden ei tarvinnut olla enää kahlittu tiettyyn muottiin, vaan nainen saattoi ilmaista itseään ja toteuttaa unelmiaan vapaammin. Piirrosteni naishahmot edustavat tätä muutosta”, Katri Niskanen määrittelee.
”Suunnitellessani vaatteita naisille vapaus näkyy armollisuutena monenlaisille vartaloille ja vaatteen muuntuvuutena. Jokaisella on oikeus määritellä naiseutensa. Kädenjälkeni on pehmeä, veistoksellinen ja elegantti.”

Valkoiseen pukuun verhotun, puolikuivan Oodi vapaudelle Cava Jaume Serra Semi Secon etiketissä kerrotaan tarina ensimmäisen kerran äänestämään suunnanneesta Ainosta ja tämän tyttäristä viidessä sukupolvessa. Tarinassa ovat mukana niin lottien sotakoettelemukset kuin nykyisen nettisukupolven kansainvälisyys.

Viinien konseptin kehitti naistiimi, johon kuuluivat muun muassa Social Winesin kaupallinen johtaja Liisa Tirronen ja markkinointipäällikkö Johanna Paju.
”Oli erityisen innostavaa ideoida ja luoda Oodi vapaudelle -viinit yhdessä Social Winesin upeiden naisten kanssa”, Katri kiittelee.

Katri Niskasen iltapukuja voi bongailla vaikkapa huomisessa Itsenäisyyspäivän juhlassa. Nämä puvut olivat esillä helsinkiläisessä Salutorget-ravintolassa.

Kotimainen vaihtoehto maljojen kohottamiseen on Valkia-kuohuviini. Se on valmistettu kotimaisesta valkoherukasta ja mustikasta.

”Valmistamme viinin alusta asti itse. Ensin tehdään valkoherukkaviini, joka on ainutlaatuinen raaka-aine kuohuviinin valmistuksessa. Kuplat tuotteeseen muodostuvat vasta toisen käymisen myötä. Valkian maku viimeistellään kotimaisilla mustikoilla”, Juuli Vekkilä Pernod Ricard Finlandista avaa valmistusprosessia.

”Suomi juhlii 100-vuotissyntymäpäiväänsä, mutta Turun juomatehtaamme perinteet kantavat aina 150 vuoden päähän. Olemme valmistaneet kuohuviiniä koko itsenäisen Suomen taipaleen ajan.”

Turkulainen Nordforsin tehdas alkoi valmistaa kotimaisia viinejä ja liköörejä jo 1860-luvulla, ja vuonna 1892 esiteltiin ensimmäinen kotimainen kuohuviini. Nykyään Turun juomatehtaan alkoholinvalmistusperinnettä pitää yllä Pernod Ricard Finland

Toisenlaisia aistinautintoja juhlavuonna tarjoaa Fiskars, joka lahjoittaa suomalaisille ja Suomen ystäville luonnonrauhaa. Yritys luovuttaa Suomelle Källvikenistä luonnonkauniin Dagmarin puistoalueen sadaksi vuodeksi. Alueella on lajistoltaan monimuotoinen suomalainen metsä, luonnonhiekkarannat, saaristonkalliot ja meri. Siellä pulppuuaa myös kulttuurihistoriallisesti arvokas Dagmarin lähde.

Puistoalue kunnostetaan ja sen kauneus dokumentoidaan virtuaalielämykseksi. Alue luovutetaan ensi vuoden elokuussa. Virtuaalivideo kiertää maata ja sen aikataulu päivittyy osoitteeseen suomi100.fiskarsgroup.com, jossa on jo nähtävillä maisemaa puistosta.

Sini

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *