Naiselo 45+
Naiselo 45+

Marimekko katsoo tulevaan

Eilen esiteltiin Marimekon syksy 2015 -malliston herkut.

Tulevassa mallistossa näkyvät ensimmäiset viitteet tulevasta ja viime vuonna palkatun taiteellisen johtajan Anna Teurnellin ajatukset, vaikkakaan Anna ei ole ollut vaikuttamassa kaikkiin syksymalliston vaatteisiin.

Vaikka pienimuotoisessa näytössä nähtiin vain pieni ripaus tulevasta mallistosta, siitä pystyi näkemään, että lehti on kääntynyt. Muodottomat linjat on korvattu nykyaikaisella otteella kunnioittaen kuitenkin marimekkomaisuutta.  Nyt Marimekkoon pukeutuva ei näytä enää linjavikaiselta tai muodottomalta. Naisellinen linja saa näkyä –  maltilla.

Eilen ei nähty kuosien yletöntä revittelyä. Onneksi. Kuosit ovat kivoja, mutta niitä pitää käyttää maltilla eikä yhdistellä mitä tahansa samaan asukokonaisuuteen, ettei katsoja tule pahoinvoivaksi. Kuosien rinnalla mallistossa oli yksivärisyyttä (yksivärisyyden suosijana ennen kaikkea ilahduin niistä).

Näytöksessä nähtiin kuosimekkoja, laskeutuvia paitapuseroita, laadukkaita takkeja ja pehmeästi vartaloa myötäileviä housuja. Ennen kaikkea takit olivat näytöksen helmiä. Värikartasta löytyivät pinkit, harmaat, mustat ja lämpimät oranssit.

Hyvä, Marimekko! Ensimmäiset askeleet oikeaan suuntaan on nyt otettu. Odotan mielenkiinnolla koko syysmallistoon tutustumista ja ennen kaikkea kevään 2016 esittelyä, koska silloin nähdään vielä selkeämmin ennen H&M:n omistaman & Other Stories -merkin takana olleen Annan vaikutus mallistoon.

Kaisa

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *