Matkahaaveita Matkamessuilla

Passiiviset rantalomat ovat todellakin eilispäivää. Nyt loma rakennetaan aktiiviseksi jonkin kiinnostavan teeman mukaan. Tämä selvisi tänään Helsingin Messukeskuksessa pidettävillä Matkamessuilla.

Vaellus-, patikointi- ja joogamatkojen lisäksi tarjolla on runsaasti ruoka-, kauneus-, viini- ja musiikkimatkoja. Valmiina tai itse räätälöitäväksi.

Aurinkomatkoilla on uutuutena maksuttomia Crossnature-tunteja, Se on on ulkona tapahtuvaa kehonpainoharjoittelua koulutetun suomenkielisen ohjaajan johdolla. Sitä voi harrastaa talvella Kanariansaarilla, Thaimaassa ja Vietnamissa. Kesäkohteita ovat Hania, Rodos, Alanya ja Marmaris.

Joogamatkoja toteutetaan yhdessä suomalaisen Studio Yinin kanssa Rodoksella ja Mallorcalla. Aamut aloitetaan energisoivalla ja dynaamisella joogalla. Päivällä järjestetään mm. asanaklinikka-harjoituksia, joogan alkeet -ohjausta sekä Terve Selkä -kehonhuoltoa. Päivän harjoitukset päättyvät rentouttavaan Yin-joogaan.

Jos Aasian matkailu alkaa jo kyllästyttää, suuntaa länteen. Karibian alue on nousussa sekä meillä että muualla. Lentoyhtiöt ovat avanneet sinne paljon suoria, kohtuuhintaisia lentoreittejä pohjoismaista. Suosittuja ovat Dominikaaninen tasavalta, Jamaica, Kuuba ja Puerto Rico. Kovin moni julkkis ja tuttu on lomaillut siellä viime aikoina. Niin minäkin ennen joulua, enkä ihmettele ollenkaan, miksi alue kiiinnostaa.

Kirkkaat vedet, pitkät hiekkarannat ja varma aurinko houkuttavat yhä useampaa. Vesiharrastusmahdollisuudet ovat lähes rajattomat ja golfkenttiä tarpeeksi. Alueella näkyy muistoja siirtomaa-ajoilta, meno on rennon letkeää, silti tarjolla on myös uusinta luksusta sitä vaativille.

Jos suunta kiinnostaa, tutustu halli 7 Sun & Sea –alueeseen.

Myös erilaisten risteilyjen runsas tarjonta kiinnitti huomiota.Tuttujen Ruotsin ja Tallinnan lisäksi Karibian, Kaukoidän, Australian, Välimeren, Euroopan jokiristeilyjä ja Uuden Seelannin ja Australian yhdistelmäristeilyjä. Risteilyt ovat helppo tapa nähdä paljon -ilman matkalaukkujen jatkuvaa pakkaamista ja rahtaamista.

Jos kukkaronnyörit eivät matkaan nyt riitä, niin maailman makuelämyksiin voi tutustua halli 7 Taste of Travel –alueella. Tarjolla on ihania herkkuja, maista rohkeasti.

Unelmoidaan ja matkaillaan

Sini

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *