Naiselo 45+
Naiselo 45+

Matkailu todellakin avartaa

Reissaan melko paljon talviaikaan työni vuoksi. Kesällä hautaudun mökille. Nyt tein poikkeuksen ja lähdin kesäretkelle.

Matkaa oli suunniteltu omalla porukalla ja myös ystävien kanssa jo useampi vuosi. Tällä kertaa kaikkien aikataulut sopivat yhteen, ja suuntasimme Alajärvelle Pohjanmaalle vierailemaan vanhan naapurimme ja ystävämme Maikin ja hänen perheensä luo.

Ajankohtaan osui paikkakunnalla vietettävä Aaltoa&Aarioita -kulttuurifestari. Se juoksuttikin meitä tapahtumasta toiseen.

Matkani kulki autoillen Mikkelistä maan poikki Pohjanmaalle. Ensimmäinen pysähdys oli Vaajakoskella Pandan tehtaanmyymälässä.

Kyselin somessa, missä kannattaa pysähtyä lounaalle. Hyviä vinkkejä tuli. Päätimme noudattaa yhtä ja pysähdyimme Saarijärvellä Frisee-nimiseen kahvilaan. Jyväskylän Pöllöwaari ja Figaro jäivät ensi kertaan.

friseefrisee2

Friseessä tarjoillaan makeaa ja suolaista, salaatteja, smootheja ja keittolounasta. Söimme keittolounaan ja jälkiruoaksi ihanan mustikkakukon jäätelöllä. Kahvila oli tupaten täynnä kylällä olleiden markkinoiden vuoksi. Silti palvelu oli erittäin ystävällistä ja joustavaa.

Mikä parasta, tapasin terassilla myös vanhan työtutun, joka on eläköidyttyään asettautunut paikkakunnalle asumaan. Kiva jälleentapaaminen Sirpa-Liisa!

semmarit

Viikonloppu alkoi Seminaarimäen mieslaulajien eli Semmareiden konsertilla Kitron Stadionilla. Kuvassa on menossa laulu maan taloustilanteesta, ahneudesta ja Panama-papereista.

saara

Yksi kohokohdista oli Saara Aallon konsertti. Olen kuullut häntä kerran aiemminkin livenä, mutta nyt hän lauloi luihin ja ytimiin. Saaran tulkinta Je suis malade -laulusta nosti kylmät väreet. Samaa mieltä oli myös kuvassa oleva Leena.

kauppa2-001

Vihdoinkin pääsin katsastamaan myös sisustustarvikkeita myyvän SisustusKokon, jota Maikki pyörittää. Kaupan lisäksi hän tekee sisustussuunnitelmia yksityiskoteihin, myymälöihin ja hotelleihin eri puolelle maata. Kaupasta ja Maikin somistusvinkeistä on tulossa oma postauksensa.

tahtipojat

Pääsin myös lavatansseihin Salakapakkaan pariinkin otteeseen. Salakapakka löytyy kylän keskustasta SisustusKokon takapihalta. Se on auki heinäkuussa perjantaisin ja lauantaisin. Kannattaa poiketa, jos liikut Alajärvellä. Esiintymään on tulossa muun muassa Timo Rautiainen, Heikki Silvennoinen ja Marko Maunuksela.

Kuvassa on Beat Brothers Lapualta. He soittavat  varsin taitavasti Beatlesien tuotantoa. Ja muutakin.

Koska Pohjanmaalla oltiin, halusin ehdottomasti käydä katsastamassa Tuurin kyläkaupan.  Valtava pytinki keskellä ei mitään.  Ja kukas siellä olikaan hommissa; huutokauppakeisari Aki Palsanmäki Heli-vaimonsa kanssa. Pariskunnan suosio näkyi täälläkin. Kaupan käytävät tyhjenivät, kun he nousivat esiintymislavalle. Käsittämätöntä.

huutokauppa

Olen iloinen, että lähdin reissuun. Oli kiinnostavaa nähdä maaseudun tapahtumia. Arvostan suuresti teitä kaikkia, jotka teette pyyteettömästi vapaaehtoistyötä, jotta harvaan asutuille paikkakunnillle saadaan erilaisia kesätapahtumia.

Paras kiitos lienee se, että me muut osallistumme tapahtumiin iloisin mielin. Elämyksien eteen kannattaa nähdä vaivaa kotimaassakin.

pionit

Nämä kauniit pionit löysin Maikin takapihalta.

Sini

Ja kävinhän minä myös Alajärvellä kulttuurikävelyllä. Siitä lisää löydät täältä

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *