Maukas banaanikakku sopii myös joululahjaksi

Tänä vuonna olen leiponut enemmän kuin viiteen vuoteen yhteensä. Päätin hyödyntää leipomisvimmani ja pyöräyttää erilaisia leipomuksia ystäville joululahjaksi. Esimerkiksi banaanikakku on nyt muutaman ystäväni joulupöydässä.

Sain aikoinaan ystävältäni tämän banaanikakun ohjeen. En ollut muutamaan vuoteen leiponut tätä, mutta koronavuoden leipomisinnoissani kaivelin vanhoja reseptejäni ja löysin vanhan, tutun ohjeen.

Jaan tämän ohjeen nyt teille lukijoille. Tämä leipomus on nopea pyöräyttää. Vaikka kakussa on montaa ainetta, ainakin minulta niitä löytyy aina kaapista – ehkäpä myös sinulta. Silloin voit leipoa sen myös hetken mielijohteesta. Kakku on myös hyvä tapa päästä eroon vähän mustuneista banaaneista, sellaiset ovat jopa toivottavaa.

Banaanikakku säilyy menevänä monta päivää, mutta sen voi myös pakastaa.

Aineet:
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria tai intiaanisokeria
1,5 dl ruokosokeria
1,5 dl sulatettua voita tai margariinia
1 dl maustamatonta jugurttia
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
2-2,5 tl kanelia
1,5-2 tl kardemummaa (minä laitan aina 2 tl)
1,5-2 dl murskattua mantelia (laitan 2 dl)
3 kypsää banaania

Tee näin:

1. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi.
2. Lisää voisula ja jugurtti.
3. Sekoita jauhot, sooda ja mausteet ja lisää seos muna-sokeri-rasva-jugurtti -seokseen varovasti sekoittaen (älä siis vatkaa).
4. Muussaa banaanit haarukalla ja lisää taikinaan.
5. Lisää murskatut mantelit ja sekoita.
6. Kaada taikina voideltuun + korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
7. Paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Herkullisia kakkuhetkiä!
Kaisa

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *