Naiselo 45+
Naiselo 45+

Meikattuna vai meikittä?

”En meikkaa ollenkaan”, lauseita olen viime aikoina kuullut yllättävän paljon. Ja vielä hienoinen kehuva sävy äänessä.

Tottahan toki jokainen itse ratkaisee meikkaamisen tai meikkaamattomuuden välillä. Mutta. En ymmärrä sitä kehuskelevaa äänensävyä. Mitä kehuskelua siinä on?

Mielestäni ei mitään!

Minä olen maitonaama, kuten monet muutkin suomalaiset. Ripseni ja kulmakarvat ovat valkoiset. Silmälasien takaa silmät eivät näkyisi lainkaan ilman meikkiä. Kasvojen iho ei ole niin ruusuinen tai persikkainen, että pärjäisin ilman sävyttävää päivä-, meikki- tai BB-voidetta. Poskipuna tuo terveen rusoituksen poskille ja muotoilee kasvoja.

Minä olen meikittä vain sängyssä ja saunassa. Minä meikkaan joka päivä, töissä, vapaalla, lomalla, mökillä – aina. Meikkaaminen on minulle kuin hampaiden pesu. Pesenhän hampaanikin joka päivä, aamuin illoin.

Viimeisimpien tietojen mukaan meikki myös suojaa ihoa. Ilmansaasteet ovat täällä Suomessakin, ei vain Lontoossa, Pariisissa, New Yorkissa tai muissa miljoonakaupungeissa. Monissa meikki- ja aakkosvoiteissa on myös aurinkosuojaominaisuus, jolla pärjää ns. kaupunkikäytössä.

Muistan, kun joitakin vuosia sitten haastattelin ihotautilääkäriä ihonhoitojuttuun. Kysyin häneltä, olisiko hyvä, että välillä pitäisi meikittömiä päiviä, antaisi ihon hengittää. Hän – ihotautilääkäri – totesi, että nykyiset meikit ovat niin keveitä, laadukkaita ja jopa hoitavia, että meikittömiä päiviä ei tarvitse pitää.

Meikki ei vie naisen työuskottavuutta. Maltillinen meikki jopa tuo sitä.

Meikki antaa myös itseluottamusta, antaa varmemman olon.

Ja vielä lopuksi: minulle on turha tulla sanomaan, ettei ole aikaa meikkaamiseen. Meillä kaikilla on 24 tuntia vuorokaudessa. Nopean arkimeikin loihdin itselleni viidessä (5) minuutissa. Tuossa ajassa silmäluomet ja kasvot saavat pohjustusvoiteet, silmät saavat rajaukset, ripset ja kulmat väriä, kasvot saavat tasoittavan värin ohuesta meikki- tai aakkosvoiteesta ja posket punansa.

Jos tuntuu, ettei aamulla ei ole aikaa, kannattaa harjoitella meikkaamista illalla (olemmehan joutuneet harjoittelemaan kaikkia toimiamme). Sitten aamulla voit herätä viisi minuuttia aikaisemmin meikkaamaan. Aamupesun jälkeen levitä kasvoille ihonhoitotuotteet ja nauti aamupala. Sitten on vasta meikin aika.

Aluksi viidessä minuutissa et loihdi kasvoille täydellistä meikkiä. Siinä ajassa tottumatonkin saa kasvoilleen BB-voiteen, kulmakarvoihin ja ripsiin väriä ja poskille punaa. Kun muutamana iltana kokeilet silmien rajauksia, käy se suhteellisen nopeasti aamulla. Harjoittele vaikka tummalla luomivärillä ja kapealla, napakalla siveltimellä. Usko pois: se on helppoa.

Nauti meikistä!

Kaisa

Kuva

Näillä tuotteilla loihdin meikkini.

Kommentit (6)

 1. Anna

  Jos jossain tavaratalossa olisi pukeutumisneuvojan tyylinen, merkeistä riippumaton meikkausneuvoja, olisin kiinnostunut!

  • Kaisa Virtanen

   Hei Anna, mm. Sokoksella ja Stockmannilla on kosmetiikkaneuvojia. Käypä tutustumassa palveluun.
   – Kaisa

 2. Kristiina

  Minäkään en missään nimessä haluaisi olla meikittä. Meikkaaminen on iso ilo ja uusien tuotteiden ostaminen ihanaa hupia. Puhumattakaan siitä muutoksesta, jonka meikki saa aikaan. Näin 40 vuotta jo aikaa sitten täyttäneenä en todellakaan enää luota luonnonkauneuteen omalla kohdallani. Jos joskus jää meikki liian vähälle, joku yleensä kysyy, olenko sairas! Joskus säälin miehiä, kun he eivät voi meikata!

  • Kaisa Virtanen

   Hei Kristiina, harva 40 täyttänyt on luonnonkaunis. Miksi ei siis käyttäisi kosmetiikan tuomaa apua? Onko meikkaamattomuus laiskuutta, välinpitämättömyyttä itseään kohtaan vai mitä? En ymmärrä.

   No, me jatkamme meikkaamista, ilolla.
   -Kaisa

 3. Kristiina

  Lisäksi naistenlehtien meikkisivujen lukeminen on älyttömän rentouttavaa. Toki niistä saa myös uuden tiedon siitä mitä kivaa kokeiltavaa on tullut markkinoille, mutta lisäksi se vain on nautinnollista. Kysymys-vastauspalstoja saisi olla enemmän, että saisi kysyä juuri itseään askarruttavia meikkikysymyksiä.

  • Kaisa Virtanen

   Hei Kristiina, hienoa, jos koet lehtien kauneussivut rentouttaviksi. Sittenhän me kauneustoimittajat emme tee turhaa työtä.

   Kysymys-vastauspalstat ovat kieltämättä suosittuja, kuten muuttumisleikkijututkin.
   -Kaisa

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *