Meikkikilpailuista saa oppia taviskin

Perjantaina piipahdimmme Kaisan kanssa katsastamassa Duroy à la Raili Hulkkonen -meikkikilpailua. Aiheena oli tehdä äidille ja tyttärelle juhlameikki. Tyttären iän oli oltava vähintään 30 vuotta, jotta meikin tekoon saadaan haastetta. Oikeita äiti-tytär -pareja mallien ei tarvinnut olla.

”Meikkaajan asiakkaista suurin osa on aikuisia naisia. Aikuisen naisen meikkaaminen on haastavampaa kuin nuoren ja sileäihoisen. Toivon, että tämä kilpailu innostaa osallistujia kehittämään taitojaan juuri aikuisen meikkaamisessa”, Raili valotti kisan teemaa.

Kilpailu oli avoin kaikille, ammattimeikkaajista meikkiaddikteihin. Loppukilpailuun pääseet äänestettiin facebookissa järjestäjän sivuilla.Osa kilpailijoista oli jo osallistunut muutamaan meikkikisaan, osa oli amatöörimeikkaajia ja osa jo ammattilaisia.

Jokainen teki ensin suunnitelman meikistä.

Sitten meikattiin.

duroy-tuomaristo

Kilpailun tuomaristossa olivat vasemmalta: järjestäjän edustajana tuomaroi Vera Räsänen, meikkaaja-maskeeraaja Susana Martinez, asiakasnäkökulmaa toi laulaja Janna Hurmerinta, meikkitaiteilija Raili Hulkkonen ja Suomen Maskeeraajat ry:n puheenjohtaja, meikkaaja-maskeeraaja ja SKY-Cidesco-kosmetologi Ville Äikäs.

”Jos naama on sileä, voi tehdä mitä vain. Mutta kun eletty elämä näkyy kasvoilla, tarvitaan erilaisia taitoja”, pohti Ville Äikäs.

Susana Martinez kiinnitti huomiota myös siihen, miten meikki vaikuttaa malliin. Mitä pidemmälle eräänkin äitimallin meikki edistyi, sen paremmaksi mallin  ryhti muuttui. ”Meikki antaa itsevarmuutta, nytkin malli muuttui paljon avoimemmaksi, kun kasvot olivat huoliteltuina kunnossa.”

meikkikisa
Kuva Heidi Sandborg.

Kilpailun voitti Minja Hynynen (kuvassa keskellä). Railin mukaan Rakkaus rokkaa -voittajatyössä oli raikkain meikki ja se noudatti hyvin alkuperäistä suunnitelmaa. Mallit olivat menossa Roosa nauha -tilaisuuteen.

dav

Kolmen kärki vasemmalta oikealle: kolmanneksi tullut Elina Kymäläinen, voittaja Minja Hynynen, toiseksi sijoittunut Ulla Ahtiainen ja tuomarina toiminut Raili Hulkkonen.

Joillekin meikkaajille juuri ihon meikkaaminen osoittautui haasteelliseksi. Meikkiä ja puuteria oli äitien ohuilla ihoilla liikaa, jolloin iho näyttää elottomalta, eikä ihon oma hehku pääse esiin. Tähän helmasyntiin lankeavat ammattimeikkarit siinä missä me taviksetkin.

Tuomareita hieman harmitti myös se, etteivät kilpailijat käyttäneet hyväkseen kulmakarvojen muotoilua meikattavan ilmeen kohottajana.  ”Ei riitä, että kulmat meikataan. Ne pitää myös muotoilla siten, että asiakkaan kasvot saaavat ryhtiä ja nostetta”, Raili kommentoi. ”On tärkeää, ettei kulmalinja jatku liian alas.”

Tuomaristo kehui, ettei ylidramaattista värien käyttöä esiintynyt. Mutta pientä viilausta huulipunan värivalintoihin toivottiin. Aikuisen huulille nudet tai kovin tummat sävyt eivät ole niitä parhaita. ”Jos epäröi värivalintaa, kirkas punainen toimii aina,” kiteytti Ville Äikäs asiaa.

Kilpailijoita kannustettiin myös kiinnittämään huomiota siveltimien valintaan ja käyttöön.  Liian kapeilla työvälineillä ei saa häivytettyä värejä kunnolla. Asiakastyössä myös meikkipaikan ja hygienian on oltava kunnossa.

Hyviä vinkkejä meille kotimeikkaajillekin!

Kaisa ja Sini

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *