Menkää metsään!

Nyt viimeinkin aletaan uskoa, että metsässä samoilu ja oleskelu tekevät hyvää mielen, liikunnan ja valoelämysten lisäksi vastustuskyvylle. Metsässsä kuljeskelu on mitä parhain keino parantaa omaa immuunipuolustusta. Samalla lihaskunto ja tasapainoaisti paranevat ja keuhkotkin saavat lisähommia.

Kotimaan metsissä on paljon hyviä retkipolkuja eri puolilla maata. Itse kokeilin lähimaaston lenkkiä viikonloppuna, enkä olisi millään malttanut lähteä metsästä pois. Aika hurahti kuin siivillä ja metrejä taittui yli 10 kilometrin verran.

Kunnostetuilla poluilla on helppo kävellä.
Kunnostetuilla poluilla on helppo kävellä.

Nyt puhutaan paljon biodiversiteetistä eli luontonympäristön monimuotoisuudesta. Ihmisten kokemien allergioiden ja autoimmuunisairauksien kasvun taustalla arvellaan olevan luonnollisen luontoyhteyden hiipuminen.

Jo vuosikymmeniä on tiedetty, että maalaistalon lapsilla on vähemmän allergioita kuin kaupunkilaislapsilla.

Telkänpönttö odottelee kevättä ja uutta asukasta.
Porrastreeni sujuu myös metsänsydämessä.
Onko rauhoittavampaa ääntä, kuin luonnonveden solina?

Varsin jännä uutuus on noin kuukauden kuluttua markkinoille tuleva MoiForest-ihonhoitosarja, joka sisältää muun muassa metsäpölyä. Miksi metsäpölyä pitää pakata tuotteeseen? Siksi, että kaikilla ei ole mahdollisuutta mennä metsään tankkaamaan metsäpölyä luonnollisesti.

Nämä ihanuudet laidunsivat lenkin lopussa. Emolehmät ja vasikat yhteisellä laitumella.

Meille suomalaisille tämä monipuolinen, kaikin aistein nautittava luonnoncoctail on tarjolla lähes kulman takana. Ja aivan ilmaiseksi.

Mennään siis metsään

Sini

Kommentit (2)
 1. Luonnossa liikkumisessa on turhan vahvasti mukana fyysinen elementti. Vedetään metsäpolkua silmät sumeina ja välillä vilkuillaan syke-, askel- yms. mittareita.
  Parhaan tehon metsässä liikkumisesta saa kun rauhoittuu, unohtaa suorituspaineet ja avaa aistinsa vastaanotolle. Voi kokea yllätyksiä. Kuulokkeet pois korvilta ja kännykät kiinni. Lintujen laulu on parasta musiikkia. Todellista terapiaa.
  Mielestäni polkupyörätkään eivät kuulu metsäpoluille, jotka välillä muistuttavat enemmän velodromia. Siinä patikoija helposti kokee itsensä häiriköksi, vaikka pitäisi olla päin vastoin.

  1. Hei Viljami

   Hyvä kommentti, olen täysin samaa mieltä kanssasi!
   Rauhoittuminen tuntuu olevan monelle vaikeaa luonnossakin. Harmi sinänsä.
   Antoisia luontolenkkejä sinullekin
   Sini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *