Menneisyyden arkea, tämän päivän aarteita

Jotain tuttuja linjoja ja värejä, mutta kuitenkin hieman eri tvistillä kuin Suomessa näkyi Viron taideteollisuus- ja designmuseon Paikallista kauneutta -lasinäyttelyssä.

Jos olet menossa tällä viikolla Tallinnaan, piipahda Viron taideteollisuus- ja designmuseossa (17 Lai Street, 10133 Tallinna). Paikallista kauneutta -näyttely on auki vielä 25.9.2016 saakka.

lasi-jalkkarikulhot

Näyttelyn tuotteet ovat Tarbeklaas-lasitehtaan tuotantoa 90-luvulle saakka. Ohuita kristalleja 60 tai 70 vuoden takaa, 50- ja 60-luvuilta vähäeleisen linjakkaita liköörilaseja ja jälkiruokakulhoja, kauniita kaatimia. Tottahan toki Tarbeklaas-tehtaassa oli tehty myös 70-luvulle tyypillisiä, kröpelöisiä, värikkäitä kulhoja ja vaaseja, jotka tuovat mieleen vastaavan suomalaiset.

Näyttely on kuratoitu taitavasti ja mielenkiintoisesti.

Museo eikä näin ollen lasinäyttelykään ole läkähdyttävän suuri, vaan ihmisenkokoinen niin, että sen jaksaa tutkia vaikka kesken shoppailukierroksen. En ollut koskaan käynyt tuossa museossa, vaikka se sijaitseekin vanhan kaupungin laidalla. Jotenkin sitä helposti kulkee aina vain samoja reittejä. Voin todeta, että kannattaa poiketa kujille ja lähteä etsimään uusia kohteita.

 

Kaisa

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *