Naiselo 45+
Naiselo 45+

Meritorpan rapumenu on huipputasoa

Täydelliset ravut, rapumenun muut herkulliset ruuat, laatuviinit, merinäköala ja hyvä seura. Voiko täydellisempää tiistaita olla? Epäilen. Hilton Helsinki Kalastajarorpan Meritorpan rapumenu on super.

Meritorpalla oli tiistaina tarjolla täplärapuja.

Meritorpalla on saatavana kotimaisia täplä- tai jokirapuja päivän hintaan. Tiistain lehdistölle tarkoitetussa kutsutilaisuudessa tarjolla oli täplärapuja hintaan 7,50 euroa / kpl. Koska harva syö rapuja niin paljon, että vatsa tulisi kylläiseksi niistä, Meritorpan ammattilaiset ovat miettineet niille sopivan rapumenun. Nautimme niistä kaikista pienet maisteluannokset.

Menu alkoi fenkolikeitolla, jonka kumppanina oli täydellinen rapukakku, savustettua ranskankermaa, pikkelöityä kurkkua sekä tilliä. Fenkolikeitossakaan ei ollut liikaa aniksen makua, vaan se oli samettisen pehmeä.

Tämän jälkeen nautimme rapuja. Niiden suola oli erittäin hyvä. Minulle nämä olivat kauden ensimmäiset ravut. Nautin jokaisesta suupalasta. Oli erittäin hyvä veto tarjota ensin pieni alkupala ennen rapuja, koska niiden syöminenhän ei ole hätähousuhommaa, vaan vaatii pientä näpertelyä. Tätä järjestystä voi suositella muillekin, myös kotona tarjottavissa rapuilloissa.

Fenkolikeitto ja rapukakku.

Tämän jälkeen maistelimme kolmea eri pääruokaa: ensin linguinepastaa, tilli-pinaattipestoa, hummerikastiketta, jokiravun pyrstöjä ja kirsikkatomaatteja. Sen jälkeen paahdettua lohta, mummon kurkkua, kvinoa salaattia sekä valkoviinikastiketta ja lopuksi yön yli haudutettua karitsan potkaa, puikulaperunapyreetä, herneitä ja tummaa tillikastiketta. Jos näistä herkullisista annoksista pitäisi valita ykkönen, vaaka kääntyisi ehkä lohen puoleen. Tämä varmaan johtuu myös omasta mieltymyksestäni: valitsen yleensä ravintolassa kala-annoksen.

Rapupasta
Paahdettua lohta
Yön yli haudutettua karitsan potkaa.

Menussa on vaihtoehtoja myös jälkuruokien ystäville: orange & blackcurrant ja appelsiinikakkua ja mustaherukkaa. Pienet jälkiruokatestiannokset saivat kiitosta myös heiltä, jotka eivät välttämättä ole makeiden annosten ystäviä. Minä pidän jälkkäreistä, ja tuo appelsiinikakku oli kyllä ihanan raikas, ei lainkaan ylimakea ja sopivan kostea – täydellinen.

Jälkiruokavaihtoehdot

Asiakas voi valita Crayfish-menulistalta mieleisensä kokonaisuuden. Hinnat: alku- ja jälkiruoka 24,50 e, pää- ja jälkiruoka 35,00 e ja alku-, pää- ja jälkiruoka 47,00 e ja näiden hintojen lisäksi ravut päivän hintaan. Esimerkiksi minulle olisi eilen riittänyt kaksi ruokalajia ja vaikkapa 8 rapua.  Ravintola Meritorpan rapumenusta näet kaikki hinta- ja viinivaihtoehdot. Kaikki tiistaina maisellut viinit olivat valioluokkaa, Laroche Chablis nousi suosikiksi.

Ravintola Meritorpalla on rapuja saatavana ilman tilausta 12.9. saakka ja syyskuun loppuun sitten tilauksesta.

Tuo Meritorpan merellinen ympäristö on mitä parhain seurata myös vaikka auringonlaskua, joka tiistaina oli mitä kaunein.

Kuvasin tiistaina auringonlaskun Meritorpan terassilta. Kaunista. Huomaa myös iltauinnilla oleva hotellin asiakas.

Kaisa

PS. Jos järjestät kotona rapujuhlat, lue Marita Joutjärven munakoisovuokaohje.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *