Miellyttävästi Tallinnaan

Jonotusta buffet-ravintolaan. Istumapaikan etsintää. Matkatavarat lokerikkoon. Tällaiseen ei tarvitse tyytyä, jos Tallinnaan matkustaa laivan loungessa.

Kävin tällä viikolla kaksi kertaa Tallinnassa. Matkat taittuivat miellyttävästi laivojen lounge-tiloissa.

Tallink Superstar -laivan business lounge on pelkistetty, yhtenäinen tila, jossa on ruokapöytiä ja buffet-pöytä. Tarjolla on alkupalojen lisäksi pari lämmintä ruokaa, samanlaista kuin  muutenkin buffeteissa. Viinit, olut, kahvi ja tee kuuluvat hintaan.

tallink lounge

tallink lounge yleisilme

 

Tilassa on vessat, paikat matkalaukuille, kattava lehtivalikoima ja ilmainen wifi. Tuliaiset voi hankkia loungen rajallisesta alkoholitarjonnasta.

TallinkSiljan lounge-matkustaminen maksaa matkalipun hinnan lisäksi 65 euroa/suunta. Suhteellisen kallista omalla rahalla matkustavalle. Todennäköisesti liikenaiset ja -miehet ovat tällaisen matkailun pääasiallisia käyttäjiä.

Toisen kerran ylitin lahden Eckerö Linen Finlandian loungessa, jonka tiloista mennään myös kokoustiloihin. Täällä on myös buffet-pöytä: juustoja, täytettyjä leipiä, suolaista piirakkaa, makeita leivonnaisia ja hedelmiä. Juomina olutta, viiniä, erikoiskahveja ja tavallista kahvia. Lounaaksi tästä ei olisi ollut, mutta aamu- ja välipalaksi se oli suorastaan erinomainen.

eckerö line lounge yleisilme

Loungen päässä  on pienehkö oleskelu- ja ruokailutila, jossa voi rauhassa istuskella, katsoa telkkaria tai vaikka lukea. Lehtitarjontana oli iltapäivälehdet. Omat vessat ja matkalaukkutilat löytyvät myös Eckerön tiloista. Ilmainen wifi mahdollistaa nettisurffailun.

eckerö line lounge

Matkustin Eckerö Linellä viime perjantaina, jolloin monet pitivät vapaapäivää. Matkustajia oli kiitettävä määrä yleisissä tiloissa. Kontrasti lougen ja laivan muiden tilojen rauhallisuudessa oli valtava. Loungessa ei tarvinnut jonottaa, ei häiriintyä humalaisista tms. Matkustaminen oli nautinnollisen rauhallista.

Eckerö Linen loungematkustaminen ei lisää valtavasti kustannuksia: se maksaa matkalipun lisäksi 18 euroa/suunta. Hinta ei ole mitenkään kipurajoilla.

Kaisa

PS. Jos Tallinnan kiinnostaa, käyntivinkkejä löydät tästä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *