Mies halusi ostaa valaisimet – joutui ostamaan koko talon

Kun keräilee antiikkia ja Paavo Tynellin suunnittelemia valaisimia, voi joutua ostamaan ehkä talonkin saadakseen haluamansa. 

Kuusi uniikkia valaisinta roikkui Mikkelissä Naisvuoren näköalatornin ja Mikkelin kesäteatterin vieressä olevan vanhan työväentalon juhlasalin katossa. 1900-luvun alkupuolella rakennettu työväentalo oli jo päässyt huonoon kuntoon, eikä talo kiinnostanut oikein ketään.

Aki Hänninen
Yrittäjä Aki Hänninen kokoustilassa näkyvillä olevan graniittiperustan äärellä. 

Valaisimia ei kuitenkaan myyty erikseen. Saadakseen ne Aki Hännisen oli sitkeiden neuvottelujen jälkeen ostettava sekä tontti että rähjäkuntoinen rakennus. Onneksi, sillä talon remontti on jo loppusuoralla ja tiloissa toimii Hännisen kehittämä Kulttuuritalo Tempo. Sen tiloja vuokrataan konsertteihin, klubitapahtumiin, seminaareihin, kokouksiin, häiden tai perhejuhlien viettoon.

Yksi kuudesta juhlasalin Paavo Tynelllin valaisimista.
Yksi kuudesta ostokohteena olleesta Paavo Tynellin suunnittelemasta valaisimasta.

Juhlasali, jonka katossa Tynellit ovat, on jo melkein valmis. Remonttia on tehty vanhaa kunnioittaen ja säilyttäen. Lopputulos on kaunis ja sympaattinen.

Sisääntulossa on tallella upeat naulakot. Muistatteko ajan, jolloin hatuillekin oli oma pidike?
Sisääntulossa on tallella upeat naulakot. Muistatteko ajan, jolloin hatuillekin oli oma pidike?

Sähköt, valaistus ja muu uusi tekniikka on piilotettu huomaamattomaksi.

Ravintolasalin kattoa komistaa Akin varastoista tuotu Paavo Tynellin hulppea valaisin.

Ravintolasalin kattoa komistaa Akin varastoista tuotu Paavo Tynellin hulppea valaisin.

Pääkerroksessa on juhlasalin vieressä ravintola Lumo, jonka keittiötä johtaa keittiömestari Roope Rask. Söin lounasbuffetin, joka oli runsas ja maukas. Iltaisin on tarjolla myös a la carte -lista. Ravintolan erikoisuus on hiilikivigrilli.

He loihtivat ravintolan antimet. Vasemmalla Roope Rask.
He loihtivat ravintolan antimet. Vasemmalla Roope Rask ja oikealla Janne Ikonen.

Alakertaan on remontoitu kauniit Lepo-saunatilat, joissa mahtuu myös istumaan iltaa.

Niiden vieressä on myös vuokrattava kokoustila Hehku. Tiloissa näkyy alkuperäisiä ornamenttiseinämaalauksia, jyhkeää graniittikivijalkaa ja holvikaarikattoa.

Talo on Mikkelin Asuntomessujen oheiskohde, jossa kannattaa piipahtaa vaikka lounaalla tai istumassa iltaa messupäivän jälkeen.  Samalla voi tutustua korjausrakentamiseen ja valokuvien kautta talon historiaan.

te16
Ihanan makuisia Lauri Tähkän ohjeilla valmistettuja timjami-marenkeja oli pakko ostaa kotiinkin.

Onpa ravintola hyvä käyntikohde milloin vain. Ruoka on laadukasta lähiruokaa. Listalla on tuttua ruokaa modernilla twistillä, kuvaili Roope Rask keittiön linjaa. Mies on hankkinut kannuksiaan kotimaan huippuravintoloiden lisäksi Englannissa yhden Michelin-tähden ravintolassa.

Sini

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *