Naiselo 45+
Naiselo 45+

Mihin sampoot?

Hienot seinä- ja lattialaatat, nykyaikiset suihkut ja isot peilit. Asuntomessuilla oli selvästi panostettu saunoihin, vessoihin ja kylppäreihin. Silti en antaisi niille arvosanaksi kymppiä.

Syynäsin asuntojen märkätiloja tarkalla silmällä. Halusin ennen kaikkea katsoa, miten suunnittelijat ratkaisivat kosmetiikan säilytyksen.

Saunan yhteydessä olevassa kylppärissähän ei kannattaisi säilyttää voiteita, tuoksuja yms., jotka kärsivät kuumuudesta.

Hämmästelin suuresti, että kylppäreiden suihkunurkkauksissa oli harvoin mitään paikkaa, mihin sampoot, hoitoaineet ja suihkusaippuat laitetaan. Eihän niitä säilytetä kaapeissa tai laatikoissa, joista niitä vettä valuen käydään haetaan. Vai säilytetäänkö niitä lattialla, siinä suihkun alla? Joissakin tapauksissa ongelma oli ratkaistu sijoittamalla seinään upotettu hylly tai muutama.

Vessoista ei juurikaan löytynyt (vanhanaikaisia) peilikaappeja. Ne oli korvattu peileillä (kuten jo pitkään) ja matalilla alakaapeilla, joten niihin pystyi sijoittamaan hiusten muotoilutuotteet, hiuslakkapullon, ehkä vartalovoiteen tms.

Muutamassa talossa pienet kosmetiikkapurnukat oli laitettu irtonaiseen pelti- tai muovikaukaloon, joka nökötti tasolla tai saunan pukuhuoneessa (sieltäkö asukas käy noutamassa tarvitsemansa?).

Milloin suunnittelijat ratkaisisivat hyvän, toimivan ja vielä kauniin säilytysratkaisun kosmetiikalle?

Kaisa

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *