Naiselo 45+
Naiselo 45+

Mikä ihmeen talvi-iho?

Kun ilmat kylmenevät ja päivät lyhenevät, lisäämme yleensä enemmän vaatteita ylle. Mutta iho joutuu kohtaamaan kylmyyden ja viiman ilman apujoukkoja. Lisähoivan sijaan alamme puhua talvi-ihosta ja pidämme itsestään selvänä, että iho kuivuu, kiristelee ja kutiseekin. Eihän sen niin kuulu mennä!

Minä reagoin jo ennen kuin näin käy ja vedän iholle lisää palttoota. Se tarkoittaa enemmän kosteutta ja rasvaa. Ei kovin vaikeaa, mutta ilmiselvästi ylivoimaista aika monelle. Väitän, että lisärasvaukseen menee vähemmän aikaa ja energiaa kuin siunailuun talvi-ihosta ja kärvistelyyn sen kanssa.

Ihmettelen myös sitkeää väitettä, että vesipesua kannattaa talvella välttää. Miksi? Eivät ihon rasva-aineet liukene veteen, vaikka usein  niin väitetäänkin. Kokeilepa vaikka sekoittaa voita veteen. Liukeneeko? Ei liukene.

Päin vastoin, iho hyötyy veden kosteuttavasta vaikutuksesta, kunhan vesi ei ole tulikuumaa. Pesun jälkeen iho kannattaa jättää hieman nihkeäksi ja levittää reilusti voidetta sitomaan kosteus ihoon. Lisää vinkkejä kuivan ihon hoitoon TÄÄLTÄ.

talvi-iho (2)

Tässä joitakin hyväksi havaitsemiani kuivuuden taltuttajia kasvoille: Vasemmalta Lumene Harmonia Seerumi, 30 ml 39,90 e, Soley Graedir Organic Healer -hoitosalva, 30 ml 30 e, Tata Harper Creme Riche -voide, 50 ml 215 e, Lierac Hydragenist -seerumi, 30 ml 52 e, Esse silmänympärysvoide, 15 ml 121 e.

Näin minä teen

Kasvojeni iho on ohut ja se falskaa kosteutta. Vartalon iho on kuiva. Ilman rasvaamista se kutisee ja hilseilee. Pääosin käytän öljypohjaisia puhdistusöljyjä kasvoille ja myös suihkugeelissä on öljyä mukana.

Puhdistuksen jälkeen painelen kasvoille käsin kosteus- tai hoitovettä. Se kosteuttaa tehokkaasti ja painelenkin yleensä useamman kerroksen. Lisää hoitovesistä voit lukea aiemmasta postauksestani.

Hoitoveden jälkeen levitän kosteuttavaa seerumia tai öljyä. Ihon tarpeiden mukaan. Joku kysyi mistä ihon tarpeet tietää? Minä luotan tuntemukseen. Tuote toimii, jos se  tuntuu hyvältä iholla ja tekee sen pehmeän joustavaksi.

Lopuksi levitän kosteusvoidetta, jossa on rasvaa mukana. Rasva auttaa sitomaan kosteutta ihoon ja estää kosteuden haihtumista. Levitän voidetta paljon kerrallaan ja annan sen imeytyä hyvin.

Käytän käsi- ja jalkavoidetta aina pesun jälkeen ja iltaisin lisäkerroksen ennen nukkumaanmenoa. Levitän rasvaista vartalovoidetta myös sääriin.  En kärsi ollenkaan kuivista sääristä tai halkeilevista kantapäistä.

talvi-iho2 (2)

Vartalolle: Linola Ihoemulsio, 200 ml 19 e, L’Occitane Shea Butter -suihkuöljy, 250 ml 19 e, Origins Ginger Gloss Smoothing -öljy, 100 ml 25 e, Sisley Nutritive -käsivoide, 75 ml 82 e.

Ja se talvi-iho. Yksi inhokkisanoistani tällä hetkellä. En tiedä mitä talvi-iholla tarkoitetaan. Iho on ohuimmillaan vasta kevättalvella, kun auringon ihoa paksuntavat tekijät ovat minimissään. Nyt siis iho on voimissaan, kunhan torjut sään aiheuttamat lisärasitukset ja sivelet pintaan lisäeristystä.

Millaisia tehokeinoja sinulla on pitää iho kunnossa talvella?

Sini

Kommentit (2)

 1. Sirpa

  Hyvät vinkit, Sini.
  Itse lisään tuohon vielä ihanan kroppakuorinnan, niin avot! Esimerkiksi Lieracin Sensorielle Body Scrub on herkullisen tuoksuinen ja ihanasti ihoa pehmittävä.

  Lisäksi nappaan kollageenia ja hyaluronihappoa ravintolisänä, eipä kiristä iho.

  • sini

   Hei Sirpa

   Kiitos, ja hyvät vinkit sinullakin.

   Sini

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *