Mikä on in? Kauneudenhoidon ABC

Eipä voi kuin ihmetellä, miten paljon uutta kemistit ovat taas keksineet ihomme ja ulkonäkömme parhaaksi. Uusia sarjoja on tullut paljon, pääasiassa luonnonkosmetiikkaa. Vanhojenkin sarjojen sisällä onneksi tapahtuu, sekä uudistuksia että laajennuksia. Osa näkyy vain pakkauksissa, osa myös itse tuotteissa.

 

A Aikuiset naiset on vihdoin huomattu. Keväällä tuli yli 60-vuotiaille kohdistetut Lancôme Rénergie Multi Glow ja Vichy Neovadiol Rose Platinium. Uusia tulijoita ovat Lumene Ajaton ja Lierac Lift Integral, joka löytyy apteekeista. Kumpikaan sarjoista ei korosta ikää, mutta raaka-aineiden ja koostumusten perusteella kyseessä on aikuisten iho. Lieraciin palaamme lähiaikoina enemmän, pysy siis kanavalla.

B Betaiini turvaa ihoamme etenkin syksymmällä, sillä se rauhoittaa ja auttaa ihoa säilyttämään kosteutensa.  Ainetta saadaan sokerijuurikkaan sivutuotantona eli meillä se on usein kotimainen raaka-aine.

C C-vitamiini on monitoimija ihonhoidossa. Mitä enemmän ikää käyttäjällä on, sitä tärkeämpää on saada iholle C-vitamiinia etenkin kauniin kesän jälkeen. C kirkastaa, antaa hehkua ja sitä tarvitaan myös kollageenisynteesiin.

Korres Wild Rose -buusterissa on 15 % C-vitamiinia.

 

D Detox eli ihon tehopuhdistus koetaan tarpeelliseksi ainakin vuodenaikojen vaihtuessa. Kun iho tuntuu nuupahtaneelta tai näyttää kovin väsyneeltä, kokeile tätä keinoa.

E Eettiset arvot näkyvät entistä enemmän kosmetiikkavalinnoissa. Raaka-aineiden luonnollisuuden lisäksi kiinnitetään huomiota tuotteen koko elinkaareen, kuten  mistä raaka-aineet tulevat ja millainen on hiilijalanjälki. Kun koko palettia punnitaan, moni miettii onko maailman toiselta puolelta rahdattu luonnonkosmetiikka luontoystävällisempää kuin lähialueella synteettisesti valmistettu.

F Fermentointi on uusi, ruuanlaitosta tuttu vanha keino käsitellä raaka-aine. Menetelmä moninkertaistaa esimerkiksi antioksidanttien pitoisuuden. Sitä hyödyntää muun muassa korealainen Whamisa. Myös Lumene Ajaton -sarjan sisältämän lakan AHA-happopitoisuus kymmenkertaistuu pitkäkestoisen fermentoinnin avulla.

Lumene Ajaton -sarjan raaka-aineita.

 

G Gluteenittomuus on suosittu markkinointikikka. Onko gluteenittomuudella merkitystä iholle levitettävässä kosmetiikassa, ellei  satu olemaan perin harvinaisesti ihokeliaakikko. Sopii miettiä.

H Hajusteet, niihin satsataan myös halpistuotteissa, jotta käyttökokemus olisi miellyttävämpi. Jopa markettuotteiden tuoksut on teettetty hajuvesitalojen asiantuntijoilla ja raaka-aineet kerätty vastuullisilta viljelijöiltä.

I Ilo on palannut ihonhoitoon. Tuotteiden koostumuksissa on satsattu hyvään ihotuntumaan, tuoksut ovat miedon miellyttäviä. Totinen ryppytaistelu on jäänyt unholaan. Nyt pääosassa on ihon hyvä olo! Kannatetaan.

J Japanilaisten ihonhoitorutiinit ovat syrjäyttämässä korealaisten ylenpalttisen ihonpuunauksen. Mieluummin hoidetaan vähemmillä tuotteilla keskittyen ja nauttien.

K Kemisti kotona -ilmiö eli tuotteet viimeistellään käyttökuntoon itse kotona. Seerumin tehoaine lisätään itse puteliin, kun tuote otetaan käyttöön tai kasvonaamiolappu kostutetaan itse pakkauksessa mukana olevalla seerumilla.

L Luonnonkosmetiikka kasvattaa suosiotaan ja uusia sarjoja tulee myös marketteihin. Etenkin korealaisia sarjoja löytyy runsain mitoin. Suosion myötä myös taviskosmetiikan viherpesu lisääntyy.

M Mustikka, villinä luonnossamme kasvava, on havaittu hyväksi myös kosmetiikassa. Mustikan siemenöljy sisältää rasvahappoja, A- ja E-vitamiineja, ne ravitsevat, suojaavat ikääntymiseltä ja auttavat ihoa uudistumaan.

N Naamiobuumi senkun kasvaa, eikä ihme, sillä yksittäispakattu naamio on kätevä napata mukaan reissuun. Se on myös melko edullinen pikakaunistaja ja kauneusrutiineiden täydentäjä. Naamioita löytyy nyt myös vaikkapa jaloille.

O Oivallukset koostumuksissa ja pakkauksissa. Pakkaus voi suojata sisältöä tai vain houkutella uskomaan, että tuote on tehokkaampi kuin onkaan.

Lumene Ajaton Pressed Serum -seerumi näyttää geelivoiteelta, mutta sulaa iholla seerumiksi. Elizabeth Arden Retinol -kapselissa retinoli säilyy, kun se on suojattu ilmalta ja valolta. Botoksityyppinen The Mask of Zorro B-Tox -täsmävoide juonteiden hoitoon täsmäkohdistetaan neulamaisella annostelijalla. Janssen Cosmeticsin Epigenetic Serum on järeämmässä hylsyssä.

 

P Pohjolan pitkät valoisat yöt buustaavat antioksidanttien pitoisuuksia ylöspäin.  Yhä useampi luonnonkosmetiikkasarja hyödyntää niitä mielikuvamarkkinoinnissaan puhtaasta ja tehokkaasta kosmetiikasta. Enää ei kuitenkaan puhuta vain pohjoisen Suomen luonnosta, nyt nostetaan koko Pohjola maailmalle.

Inari Arctic Beauty on uusi luonnonkosmetiikkasarja, joka luottaa pohjoisen antioksidanttien tehokkuuteen.

 

Q Q 10 –koentsyymi on yksi tieteellisin tutkimuksin todennetuista vaikuttavista aineista. Nivean Q 10 -sarja on siis mitä ajankohtaisempi jälleen.

R Retinoli on edelleen yksi tehokkaimmista anti-age-aineista. Se uudistaa, kirkastaa, kuorii ja ehkäisee ihon ennenaikaista vanhenemista.

S Sisäinen ihonhoito on oleellinen osa yhä useamman kauneusrutiineja. Kauneuskapselit ja vitamiinit koostetaan aiempaa tarkemmin ihoahoitaviksi.

Skin Omegas+ turvaa riittävää rasvahappojen saantia, Skin Antioxidants antioksidanttien, Vivania Beauty Shot lisääkosteutta ja kimmoisuutta, Original Silicea Beauty Shots hoitaa ihoa, hiuksia ja kynsiä.

 

 

T Täyteläisyyden tavoittelu jatkuu, näyttäähän täyteläinen iho nuorekkaammalta kuin tyhjänä lurpottava. Tehokkaasti kosteuttava hyaluronihappo on yleisin täyteläistäjä.

U Urbaani- ja saastesuoja on havaittu tarpeelliseksi, kun halutaan torjua ihon vanhenemista kaikin keinoin. Meidän puhtaassa ilmassa sen tarve ei ole yhtä voimakas kun suuren maailman kaupunkikeskuksissa. Mutta jos haluat tolpata kaikin keinon uhkatekijöitä, niin tuotteiden luvataan suojaavan ihoa pakokaasulta, pienpartikkeleilta ja elektronisten laitteiden siniseltä valolta.

Uudistuneen Frantsilan AntiPollution -seerumi pitää ihon kirkkaana, kimmoisana ja suojaa ilmansaasteilta ja ympäristön rasitteilta.

 

 

V Vegaanisuus myy, joten yhä useampi yritys lätkäisee tuotteensa kylkeen vegaani-sanan. Vegaanisuus ei kuitenkaan paranna mitenkään tuotetta, kyse on käyttäjän arvovalinnoista. Lähes 90 prosenttia kosmetiikkatuotteista on vegaaneja ilman, että asiaa korostetaan.

X X-factoria metsästetään edelleen, sillä vieläkään ei ole keksitty yhtä ihmeainetta, joka taikoo kaikki ihomurheet pois.

Y Yöhoito, yövoiteen tilalle voi laittaa yönaamion tai yöseerumin. Vielä en ole havainnut, mikä ero näissä on päivätuotteisiin verrattuna. Tietenkään suojakerrointa lukuunottamatta.

Z ZZZ …Uni kaunistaa, nyt sitä korostetaan, sillä moni nukkuu edelleen liian vähän. Unen aikana kasvolihakset rentoutuvat ja kireä, rypyt esiin nostava ilme laukeaa. Kauneusunet ovat totisinta totta ja hyvä sijoitus.

Å Puro, joki. Ihonhoidossa ei ole kestäviä pikavoittoja, vaan pienistä toistuvista teoista kasvaa jotakin isompaa – hyinvoiva iho. Paras hoito-ohje ikinä on puhdistaa ja kosteuttaa iho säännöllisesti päivittäin.

Ä Älykkäät kotikäyttoiset ihonhoitolaitteet ovat nousussa. Tietä näyttää Foreo, joka on kasvattanut myyntiään kolminumeroisin luvuin ympäri maailmaa. Laitteita on monenmoisia. Uusin on pieni pyöreä laite, jonka kanssa käytetään erilaisia naamioita, jotka kosteuttavat, kirkastavat, virkistävät jne ihoa laitteen kanssa, aikaa menee vain  90 sekunttia.

Ö Öljyt ovat tulleet jäädäkseen. Nyt niitä sekoitetaan yhä useammin hoitovesiin tai seerumeihin. Sopii heille, jotka kokevat täysöljyn liian ravitsevaksi.

Sini

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *