Naiselo 45+
Naiselo 45+

Mikä täällä haisee?

Suomen Allergia- ja Astmaliiton Tuoksuton viikko -kampanja jatkuu 13.11. saakka. Tarkoitus on kiinnittää huomiota julkisten tilojen hajuihin ja hajusteisiin.

Välttyykö hajuilta, vaikka itse pyrkiikin olemaan hajusteeton? No ei kyllä onnistu, sillä kaikki haisee joltakin. Hajut ovat ja tulevat olemaan osa elämää, siksi niitä kannattaa yrittää sietää edes jonkin verran. Hienoista siedätystä suosittelevat asiantuntijatkin, jotta ärsytyskynnys ei muodostu liian matalaksi.

Hajusteita käytetään markkinoinnissa ja mielikuvien luomisessa entistä enemmän. En edes muista, että olisin käynyt kaupassa, jossa ei tuoksu. Kauppojen tuoksut tulevat itse tuotteista tai tuoksupulloista, joiden tuoksuilla tehostetaan myyntiä.
Esimerkiksi hedelmäosastolla ei välttämättä tuoksukaan se kauniin punainen omena, vaan keinotekoinen omena-aromi.
Monella vaatekaupalla on oma nimikkotuoksu, jota suihkutellaan myymälään ja sovituskoppeihin.

Kodeissakin tuoksuu entistä enemmän, kiitos huonetuoksujen ja tuoksukynttilöiden. Itse en ole koskaan saanut otetta niihin, sillä ne alkavat ärsyttää nenääni melko pian. Muiden kodeissa niistä ylensä tykkään. Ehkä altistusaika vaikuttaa. Lyhyen ajan sietää hyvin, pidemmän aikaa ei.

Vaikka tuoksut eivät minua kovin häiritsekään, niin yksi tuoksu ärsyttää ylitse muiden. Se on tupakansavu. Otan aina kiukkukierroksia, kun näen porukkaa tupakalla ulko-ovien vieressä.  Ei riitä, että pidätän henkeä, kun kuljen savupilven läpi. Tupakansavu nimittäin tarttuu myös vaatteisiin ja hiuksiin ja rassaa nenää pitkään. Voisiko ne tupakkapaikat siirtää jonnekin sivummalle?

Mikä on sinun suhteesi tuoksuihin? Mikä ärsyttää?

Sini

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *