Mikkelin kivoimmat kahvilat ja ruokapaikat

Olen ollut Mikkelinseudun vapaa-ajanasukas lähes koko ikäni. Silti minun on ollut hieman vaikeaa tähän saakka löytää kivoja ruoka- tai kahvipaikkoja. Uskon, etten ole ainoa. Niinpä listasin ylös tämän kesän suosikkejani tai ystävieni ylistämiä. Toivottavasti listasta on apua sinullekin. Ja jos joku kiva paikka puuttuu, lähetäthän vinkin, niin lisään postaukseen.

Lähiruoka on Mikkelissä nykyisin avainasemassa ja se näkyy myös kahviloiden ja ravintoloiden tarjonnassa.

Asemaravintolla Vaiha (vaiha.fi) sijaitsee Mikkelin rautatieasemalla, Mannerheimintie 1. Ravintola on varsin suosittu etenkin lounasaikaan, lounas on tarjolla arkisin klo 15 saakka. Kokeile myös kehuttua artesaanipitsaa.  Avoinna ma-to 9.30-18, pe 9.30-20, la 10-20 ja su 12-16.

Kun kuljet Vaihan edustalta räsymattoa pitkin ylöspäin, tulet Mikkelin torille. Mattotervehdyksen ideoi Mikke ry ja sen maalasivat paikalliset asukkaat yrittäjien sponsoroimilla maaleilla. Kiva yhteishenkeä nostattava piristys kaupungin ilmeeseen.

Kauppahalli  (kauppakeskusstella.fi), osoite Maaherrankatu 13, on torin laidalla kauppakeskus Stellan sisällä. Aivan hallin perällä on Heinäsen Kalaherkku&Eväsherkku, jossa nautin kesän parhaimmat sapakset eli paikallisia kalaherkkuja eri tavoin valmistettuna. Myynnissä on myös tuoretta kalaa Saimaalta, Puulalta tai Kyyvedeltä.

Lautasella on eritavoin itse maustettua muikkua, siikaa ja kirjolohta. Suosikkejani olivat katajanmarja- ja savustettu muikku. Lautanen kokonaisuudessaan oli kesän positiivinen yllätys, kuten myös lautasen koostajan ja herkkujen valmistajan Okko Haron taustatarinat valmisteista. Jos et ehdi syömään paikanpäällä, osta mukaan kotiin. Ostin myös muikkukukon, joka sekin oli hyvää,

Hallissa voi nauttia myös keittolounaan, eikä hinta 6,90 e huimaa. Nappaa samalla reissulla mukaan myös paikallista leipää tai leivonnaisia Kotileipomo Siiskosesta tai Haapasen Kotileipomosta sekä lihaa, munia tai juustoja Maalaispuodista. Halli on avoinna arkisin klo 7.30-17, lauantaisin 7.30-15.

Ramin Konditoria & Leipomo (raminkonditoria.fi) on levittäytynyt Mikkelissä jo neljään paikkaan. Itse piipahdan useimmiten torilla olevassa kahviteltassa. Kehuja ystäviltä on saanut pieni kahvila Mikonkatu 8:ssa, jossa tarjolla myös salaattibuffat ja päivän keitot. Torikahvila on avoinna ma-pe 7-18, la 8-18 ja su 9-16.

Näistä aina tuoreista herkuista on vaikea valita. Viimeksi söin ylähyllyn vasemmassa reunassa olevan munkkipiiraan mustikoilla. Oli muuten hyvää.

Leipomo-kahvila Marskinlilja (Maaherrankatu 32 L8) niittää kehuja etenkin itseleivotuista kahvipullistaan, piirakoista ja hyvästä palvelusta sekä laulavasta yrittäjästä, joka toimii myös bändin solistina.

Kahvila  Nanda, (Savilahdenkatu 12) on avoinna arkisin 10-16, jolloin itse valmistettujen leipomusten lisäksi tarjoillaan lounasta. Kiva tunnelma ja miljöö vanhassa puutalossa.

Nanda on sisustettu kierrätystavaroilla.

DOM MikkeliPapa’s DOM, Porrassalmenkatu 13) valmistaa parhaat pizzat. Drinkki- ja olutvalikoima on myös hyvä. Shopista ja verkkokaupasta voi ostaa juomia myös mukaan. Lisäkehut hyvästä ja rennosta palvelusta. Avoinna ma-la 11-, su 14-, keittiö avoinna 21 saakka.

DOMin viihtyisä terassi on sisäpihalla. Meno on kuin ulkomailla etenkin silloin kun terassilla raikaa livemusiikki.

Bistro Holvi (bistroholvi.fi), Teatteritalo, Savilahdenkatu 11, sijaitsee Mikkelin teatterin yhteydessä. Lounasta tarjoillaan klo 15 saakka arkisin, muulloin on a la carte -lista. Paikka on rento ja kaunis, keittiömestari Roope Raskin johdolla valmistettu ruoka vie kielen mennessään.

Ravintola Vino (Raatihuoneenkatu 14) on erikoistunut Välimeren ruokaan. Lounas on ma-pe 10.30-14, a la carte ke-pe 16-22, la 14-22, viimeiset tilaukset 21. Kiva juttu on Vinon Deliboxit, joissa Välimerellisiä antipastoja.

Puutarharavintola Greeneri (mikkelipuisto.fi Pursialankatu 5) sijaitsee Mikkelipuistossa parin kilometrin päässä keskustasta. Tunnelmaltaan kivassa ravintolassa on tarjolla lounas ma-la 11-15, ravintola on avoinna päivittäin.

Älä unohda myöskään Kenkäveroa (kenkavero.fi) tai Tertin Kartanoa (tertinkartano.fi) Molempiin voit piipahtaa kahville tai lounaalle, mutta jos mahdollista, kokeile syödä niissä pitkän kaavan mukaan. Elämyksiä, joita ei hevin unohda. Molemmissa on maittavan lähiruuan lisäksi huikean kaunis miljöö ja hyvä palvelu.

Sini

PS Kiitos avusta listan kokoamisessa Mikke ryn Kati Häkkinen

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *