Naiselo 45+
Naiselo 45+

Mikset sä vastaa?

Tarjouspyyntöön ei saa parissa viikossa vastausta. Yli vuoteen en ole saanut vastausta toimistotilojen vuokraajilta. Mökkitalkkari on ilmeistesti ”kuollut”, kun ei viitsi vaivautua vastaamaan viesteihin. 

Käsittääkseni suomalaisille yrityksillä ei mene mitenkään superhyvin tällä hetkellä. Sitä suuremmalla syyllä en ymmärrä, kun olisi edes teoreettinen mahdollisuus saada rahaa.

Vuosi sitten etsin uutta työhuonetta. Katselin netistä vapaita toimitiloja – ja löysinkin kahdeksan mielenkiintoista. Ilmoituksissa ei kuitenkaan ollut muutamaa minulle tärkeää seikkaa: vuokraa, tilan kuntoa jne. Lähetin näille kahdeksalle yritykselle tiedustelut, ja vain kaksi vastasi. Mitä niiden kuuden tilan vuokraajat ajattelivat, kun eivät vastanneet? En voi ymmärtää, koska Helsingissä oli vuosi sitten  ja on edelleen valtavasti tyhjiä toimistoja.

Parisen viikkoa sitten lähetin viiteen kalusteyritykseen tarjouspyynnön seitsemästä vaatekaapista (olen vaihtamassa kotona osan vaatekaapeista uusiin). Kahdessa viikossa vain yksi lähetti tarjouksen – eikä tämäkään yritys pystynyt tarjoamaan kaikkiin kaappiaukkoihin sopivia ratkaisuja!

Lähetin viikko sitten mökkipaikkakunnalla toimivalle mökkitalkkariyritykselle kyselyn, kiinnostaisiko ottaa mökin talkkarin hommia. Ei elonmerkkiäkään.

Olen hämmentynyt tällaisestä käyttäytymisestä. Ei ihme, että yrityksillä menee huonosti.

Kaisa

Kommentit (2)

 1. Pauliina

  Asiaa puhut Kaisa, sitä olen itsekin ihmetellyt. Haimme aikoinaan taloa sekä uutta toimipaikkaa, sama kokemus myös täällä. Välittäjät eivät soittaneet vapautuvista tiloista (yksi onneksi oli ahkera), turvayritys ei yli vuoteen ole ottanut yhteyttä, Ikkunateippauksia piti rukoilla kuukausia..ja lista on loputon. Ja kuitenkin suomalaiset väittävät olevan tunnollisia ja täsmällisiä. Mistähän sekin mielikuva oikein tulee? Ei ainakaan voi yleistää. Kyllä yrittäjänä on otettava heti yhteyttä ja myös pitää yhteyksiä vaikka päätöstä ei heti tulisikaan.
  Ja ihmetellään kun kauppa ei käy…

  • Kaisa Virtanen

   Hei Pauliina, olen huomannut, että tuo vastaamattomuus on yllättävän yleistä. Ihmettelen, varsinkin tällaisina, taloudellisesti haastavina aikoina, jolloin pienikin kaupan mahdollisuus pitäisi aktivoida yrittäjää ja työntekijää.
   -Kaisa

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *