Naiselo 45+
Naiselo 45+

Milloin viimeksi pesit uima-asusi?

Yllättävän moni vain huuhtelee – jos sitäkään – bikininsä tai uimapukunsa auringonoton ja uimisen jälkeen. Ei ole ihme, että asu menee nopeasti pilalle.

Uima-asut tehdään yleensä polyamidi-elastaanisekoitteesta. Jotta ultraohuen elastaanin joustavuus pysyisi moitteettomana, se vaatii hellää hoitoa.

Uimapuvun vihollisia ovat mm. hieno hiekka, hiki, meri- ja kloorivesi, aurinkorasvat, porealtaat ja vesiliukumäet – ja näiden kaikkien kanssahan nämä asut joutuvat aika usein kohtaamaan.

Hiki, aurinkorasva, meri- ja kloorivesijäämät eivät lähde neuloksesta pelkällä huuhtelulla. Vaate pitää pestä joka käytön jälkeen, ellet nyt ole sattunut uimaan vain puhtaassa järvivedessä etkä ole hikoillut tai käyttänyt aurinkorasvoja. Silloinkin se pitää vähintään huuhdella.

Pese ranta-asusi nestemäisellä hienopesuaineella. Tarkista, saako asun pestä koneessa vai vaatiiko se käsinpesun. Muista huuhdella kunnolla.

Minulla on monta vuotta vanha uimapuku, jota käytän viikottaisella vesijumppatunnilla. Se on edelleen kuin uusi, koska olen pessyt sen heti käytön jälkeen.

Iloisia uintihetkiä!

Kaisa

Kommentit (2)

 1. Lumo

  Hyvä ohje. Ja ehdottomasti tulee muistaa, ettei huuhteluainetta saa käyttää kuten ei elastaania sisältävien tekstiilien huoltoon muutenkaan.

  • Kaisa Virtanen

   Hei Lumo, kuten totesitkin: huuhteluaine ja elastaani ei ole paras yhdistelmä.
   -Kaisa

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *