Missä luuraa aikuisen naisen jumppavaatteet?

Olen jo vuosikausia ollut aikeissa ostaa itselleni uusia jumppa- ja ulkoliikuntavaatteita. Aikeissa siksi, että en ole löytänyt kaupoista sopivia jumppavaatteita. Joko ei ole oikeaa kokoa tai vaatteet eivät vaan näytä hyviltä ja mitoitus ei toimi. Koska moni muukin tuttava aiheesta valittaa, niin purnataanpa tästä nyt täälläkin. 

En siis perää mitään mammamuotia, vaan ihan normaaleja jumppavaatteita, jotka yllään voisi katsoa itseään kannustavasti peilistä. Siis sellaisia, jotka eivät mene persvakoon pyllistäessä, nouse navan yli taivuttaessa tai korosta vatsaa nakkipaketin lailla. Ja joita oli tarjolla esimerkiksi kokoon 46 saakka.

Eipä ollut isoa kokoa tästä kiinnostavasta paidasta.
Tämä paita olisi kiinnostanut, mutta suurin koko oli M. Verkkokaupassa sitää näkyy olevan L-kokoakin. Ei isompaa.

Vaikka olenkin kokoa 40-42, niin kovin moni liikuntaan tarkoitettu tekninen vaate jää niukaksi etenkin vyötäröltä tai hartioista. Takki on usein liian lyhyt tai housujen vyötäröosa liian matala. Kun sitten joskus harvoin sopiva malli löytyy, niin juuri tämä koko on usein aina loppu. Eikö niitä voisi tilata enemmän kuin niitä pieniä, joita on yleensä aina jäljellä?

Koko olisi riittänyt.
Tässä jumppavaatteessa olisi ollut kokoa, mutta plus-mitoitus ja pienin koko aivan liian suuri. Myöskään väri ei innostanut.

Vaikka kysyntä näin koronan aikana on tietenkin vähäistä, niin nyt olisi hyvä hetki varautua tulevaan. Kunhan korona selätetään, liikuntapaikat taatusti pullistelevat väkeä.

Ethän unohda minua?

On harmi, että tämä iso aikuisten naisten ikäryhmä usein unohdetaan kokonaan. Milloin olette nähneet viimeksi aikuisia normaalikokoisia naisia esimerkiksi vapaa-ajanvaatemainoksissa? Hieman lohtua tuo se, että viime aikoina on naistenlehtien muoti- ja liikuntajutuissa näkynyt aikuisia, normaalikokoisia ja -mallisia naisia malleina.

Ainakin minun on vaikeaa samaistua nuoren äärimmilleen trimmatun naisen yllä kuvattuihin kireisiin jumppavaatteisiin. Arvostan käyttömukavuutta ja hyvää mitoitusta. En osta vaatetta, joka kinnaa tai saa minut näyttämään rumalta, vaikka kyseessä olisikin hypersupermuotiluomus. Ja veikkaanpa, ettei niin tee moni muukaan ikätoveri.

Aikuisten vaatemainonnan vähäisyys on sikälikin jännää, että me olemme suurin ikäryhmä tällä hetkellä. Erään ison mediatalon tutkimuksessa 55-74-vuotiaat naiset kertoivat elävänsä halujensa, eikä ikänsä mukaan. He eivät sammaloidu mummoilemaan kotona, vaan tekevät sitä mitä haluavat.

Heillä on myös varaa tehdä sitä, sillä asunnot on maksettu, lapset poissa kotoa ja vapaata aikaa riittää. Varsin kiinnostava tieto on sekin, että he käyttävät myös päätäntävaltaa perheen hankinnoissa!

Onkin ihmeteltävää, miksi tälle porukalle ei oikein haluta myydä mitään. No, hieman lipsuin alkuperäisestä aiheesta, mutta kyllähän tämä koskee myös normivaatteiden mainontaa ja markkinointia ylipäätään.

Vinkatkaa toki, jos olette löytäneet hyviä ja kauniita jumppavaatteita!

Sini

Kommentit (5)
 1. Tämä on kyllä niin totta! Itse olen vielä plussakokoinen niin hankaloittaa vielä enemmän jumppavaatteiden löytämistä. Haussa olisi tarpeeksi pitkiä, reilusti pepun peittäviä paitoja kunnon hihoilla! Suurin löytöni on Niken plussavaatteiden puolelta urheilumekko! Tätä ei tietysti enää saa. On tosi kiva trikoiden kaverina. Zalandolla on paras valikoima urheiluvaatteita mielestäni;)

  1. Hei

   Kiitos kommentista, ja tuosta Zalando-vinkistä. Käynpä kurkkaamassa!
   Sini

   1. Hei

    Käväisin Virtan vinkin vuoksi bombom.fi -sivuilla ja siellähän onkin kiva yhden naisen lahtelainen verkkokauppa, jossa myydään kauniita jumppavaatteita koot 36-54!!
    Littakaas tekin lukijat sanaa kiertämään tästä mahdollisuudesta.
    Bombomilla on myös pieni myymälä Lahdessa.
    Sini

 2. Bombomin jumppavaatteet ovat parhaita, kokoon 56 saakka! Bombom.fi

  1. Hei Virta
   Kiitos vinkistä, käynpä katsomassa. Upeaa, että on kokojakin noin hyvin.
   Sini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *